Co byste si dali jako poslední jídlo před popravou? Přední čeští šéfkuchaři mají jasno
Neříkejte, že jste se nad tím nikdy nezamysleli. Představte si, že víte o tom, že už brzo zemřete, ve své cele odpočítáváte poslední hodiny do vlastní popravy a vězeňská služba vám položí nejspíš poslední zásadní otázku vašeho života: "Tak co si dáte k jídlu?"
Jaká by byla vaše odpověď? Na tuto otázku odpověděla Reflexu pětice předních českých šéfkuchařů: Oldřich Sahajdák, Pavel Sapík, Tomáš Stehlík, Roman Paulus a David Šašek. Podívejte se na video:
Tak co, byli na váš vkus až moc skromní? Vybrali byste si před vlastní hypotetickou popravou něco lehčího, nebo byste se naopak nacpali dobrotami až k prasknutí?
Popište nám své poslední menu v následujícím formuláři. Nejzajímavější odpovědi zveřejníme na Reflex.cz.
Protože to není zrovna jednoduchá otázka, můžete se nechat "inspirovat" následující galerií. Podívejte se, jak vypadají poslední jídla amerických vrahů odsouzených na smrt:
Milovníci kulinářských statistik si mohou nakonec prohlédnout Seznam posledních jídel odsouzenců na smrt, který mezi lety 1982 a 2003 sestavovalo texaské ministerstvo spravedlnosti. Do databáze tehdy zařadili celkem 301 odsouzenců. Že v něm převažují nezdravé burgery, steaky, smažené kuřecí kousky a mexická kuchyně, snad ani není třeba zmiňovat - na váhu se člověk v takové situaci asi moc neohlíží.