Komentáře
04205
0
nechci se zastávat ekoaktivistů, ale mě mnohem víc znepokojuje, že moc si úspěšně uzurpovali mafiáni typu Dlouhý, Oulický, Janoušek, Hrdlička.... ty jen tak někdo nerozežene. JXD, co investigovat i v tomto milieu? Ale, auva, to by bolelo, co?
Přejít do diskuze
airwalk
Žádný soud nepotvrdil, že kácení je legální, nejspíš si to pletete s předběžným opatřením klatovského soudu, ten se ovšem legálností vůbec nezabýval.
Zemanův termín od doby prvního zveřejnění zlidověl a běžně se používá, někdy možná nevhodně. Já jsem přesvědčený, že v případě takových lidí jako je právě Martin Marek je to označení trefné - jeho projevy nespokojenosti považuji za pozitivní odchylku od normálu.
Zemanův termín od doby prvního zveřejnění zlidověl a běžně se používá, někdy možná nevhodně. Já jsem přesvědčený, že v případě takových lidí jako je právě Martin Marek je to označení trefné - jeho projevy nespokojenosti považuji za pozitivní odchylku od normálu.
lesemnelesem
- Co přesně je a není v nejcennějších zóná NP prosím nechte na posouzení odborníkům, kteří tomu rozumí. Odborníci říkají, že je tam toho spousty. Rakovinu taky nepoznáte pouhým pohledem na člověka na fotce. Ostatně asi jste tam nikdy nebyl, když tohle můžete napsat. Šumavský les má totiž proti pacientovi s rakovinou tu výhodu, že je pouhým okem laika rozlišitelný veliký rozdíl mezi polem smrků v kterémkoliv obyčejném lese v ČR a tím, co existuje v NP Šumava.
- Ať už byl dříve les na Šumavě určen k jakémukoliv účelu, již 20 let je určen k tomu, být národním parkem. (Definici v zákoně si prosím přečtěte sám.)
- Co kam patří - v NP Šumava mají lesy s dominancí smrku na mnoha místech své přirozené stanoviště. Tyto lesy se odborně nazývají horské smrčiny a podmáčené smrčiny. Takže smrk do šumavské přírody na mnoha místech rozhodně patří. Stejně tak jako tam patří např. javor klen, jeřáb ptačí, jedle bělokorá, buk lesní. Poměr zastoupení jednotlivých druhů je dlouhodobě uměle značně vychýlen ve prospěch smrku. Proto má taky kůrovec takový úspěch. Lýkožrout smrkový totiž buky ani jedle nenapadá.
- Výsledek - mezi lesem dnes vykáceným a ponechaným svému vývoji aktuálně je a v budoucnosti bude velmi velký rozdíl! To ovšem opět narážíme na vaši - patrně slabou - schopnost rozlišovat mezi přírodě velmi blízkým lesem a polem stromů.
- Pověšením se na strom vyjadřujete nesouhlas také např. s hrubým otevřeným porušováním zákona.
- Renesanční osobnosti obecně jsou něco nevhodného?
- A nakonec otázečka - kdo že je to tady zamindrákovaný?
- Ať už byl dříve les na Šumavě určen k jakémukoliv účelu, již 20 let je určen k tomu, být národním parkem. (Definici v zákoně si prosím přečtěte sám.)
- Co kam patří - v NP Šumava mají lesy s dominancí smrku na mnoha místech své přirozené stanoviště. Tyto lesy se odborně nazývají horské smrčiny a podmáčené smrčiny. Takže smrk do šumavské přírody na mnoha místech rozhodně patří. Stejně tak jako tam patří např. javor klen, jeřáb ptačí, jedle bělokorá, buk lesní. Poměr zastoupení jednotlivých druhů je dlouhodobě uměle značně vychýlen ve prospěch smrku. Proto má taky kůrovec takový úspěch. Lýkožrout smrkový totiž buky ani jedle nenapadá.
- Výsledek - mezi lesem dnes vykáceným a ponechaným svému vývoji aktuálně je a v budoucnosti bude velmi velký rozdíl! To ovšem opět narážíme na vaši - patrně slabou - schopnost rozlišovat mezi přírodě velmi blízkým lesem a polem stromů.
- Pověšením se na strom vyjadřujete nesouhlas také např. s hrubým otevřeným porušováním zákona.
- Renesanční osobnosti obecně jsou něco nevhodného?
- A nakonec otázečka - kdo že je to tady zamindrákovaný?
seeq
A sice o to, že ti připoutaní kašpaři tvrdí, že je kácení nelegální. A ono bezpochyby legální je - to potvrdil soud i ČIŽP.
To airwalk - termín "ostrovy pozitivní deviace" použil Miloš Zeman ve svém článku Prognostika a přestavba v Technickém magazínu v roce 1989, a měl na mysli úplně něco jiného To na Šumavě je ze strany eko atd. jen "deviace".
To airwalk - termín "ostrovy pozitivní deviace" použil Miloš Zeman ve svém článku Prognostika a přestavba v Technickém magazínu v roce 1989, a měl na mysli úplně něco jiného To na Šumavě je ze strany eko atd. jen "deviace".
airwalk
Martin Marek se blokády neúčastní jako odborník, ale jako nespokojený občan. Jeho účast není podle mne ani nesmyslná ani zbytečná. Možná pár lidí přivede k tomu o problému zjistit více než jen to, co se dnes běžně šíří davem, a že možná to, co tu tvrdíte Vy, není tak docela pravda.
herman
Že Martin Marek odhalil lumpárny na plzeňských právech, za to mu buď čest a sláva, ale najednou rozumí i lesu? On je tedy také jakási renesanční osobnost se širokým záběrem, něco jako Leonardo da Vinci? Nevím co je na tom za hrdinství hájit mrtvý nebo v brzké době mrtvý hospodářský les. Nic jiného v těch "nejcenějších zónách NP" přeci není, že? Je tam druhotně vysázený les, sice před nějakými 140 lety, ale byl vysázen za účelem zisku, do šumavské přírody nepatří a stejně je těsně před nebo už téměř po smrti. Jestli se pokácí nebo chcípne za pár let sím je vlastně jedno, výsledek bude stejný. Kvůli tomu se nemusí nikdo věšet na stromy.
herman
Zamindrákovaní?!? Já myslím, že by se jakékoli matky neměli nechat platit od našich odpůrců kdesi ze zahraničí, nemyslíš? Je to potom jejich přesvědčení nebo pouze námezdní klaka? Oni přeci řvou za cizí peníze... například.
airwalk
Já osobně jsem velmi rád, že tyhle lidi s duševním handicapem mezi sebou máme. Někdy se mluví o tzv. ostrovech pozitivní deviace. Uvedu jeden příklad. Martin Marek (je to ten chlapík trošku při těle, který je hodně vidět na snímcích z blokády) stojí za odhalením podezřelých praktik na plzeňských právech. Možná si léčil nějaký mindrák, chtěl se zviditelnit, chtěl s minimální oporou ovlivňovat ostatní, vyniknout nad druhé... co já vím, možná měl pro to odhalení nějaké ještě zvrhlejší důvody. Já jsem prostě rád, že se takoví šílenci mezi námi objevují. Teď je opět s něčím nespokojený a účastní se blokády a píše tento otevřený dopis: http://marekmartin.blog.idnes.cz/c/204364/Otevreny-dopis-ceskemu-statu-plati-Tve-zakony-i-na-Sumave.html Ať už má nebo nemá pravdu, já jsem rád, že mezi námi tihle "zamindrákovaní aktivisté " jsou a trošku nás burcují z letargie a snaží se upozornit na možné chyby, které my nevidíme, vidět nemůžeme nebo nechceme...
vrkal
V poslední době dospívám ktomuto názoru. Začal jsem si jichnějak více všímat. Pokud se nejedná o tělesný či estetický handycap, tak je duševní. Je to takový mindrák jako proč si malí lidé kupují velké motorky nebo velké psy a nebo velcí lidé malá auta. Ošklivý partneři ezké ženy a naopak. Prostě chtějí vyniknout nad druhé. No a to je právě věc i zelených. Snaží se ovlivňovat ostatní s minimální oporou a s odzbrojující blbostí. Pokud dosahnou určitého podvědomí, tak staví na svou stranu ohleduplnost, morálku, a bůh ví co ještě, jan aby ukazovali že mají navrch.Něco jako hašteřivé domovnice.
airwalk
Myslím, že by to bylo velmi nešťastné. Ekologičtí aktivisté reprezentují určitý názorový proud, když si dovolím jisté zjednodušení, jeden ze dvou názorových proudů. Určitě to není proud marginální a pouze vyřvaný a vyvzdorovaný. O tom, že to vnímají i odpůrci aktivistů svědčí třeba to, že bývalé legitimní vedení NP je dnes označováno jako "proaktivistické" a stejně tak je častován legitimní bývalý ministr Bursík. Netroufal bych si do škatulky ukřičených a trucujících házet všechny signatáře Výzvy k záchraně Národního parku Šumava,(je níže zmiňována pod názvem Šumavapro). Pokud má ředitel Stráský snahu něco s tím dvacet let se vlekoucím problémem konečně udělat, nemůže tenhle názorový proud ignorovat. Nevím, snad zatím stojí média, přijde mi zjednodušené tolik pořád vypichovat úlohu Hnutí Duha a šít do něj ze všech stran. Já v oponentech kroků současného vedení NP vidím mnohem pestřejší tábor.