Historie

Zpět na článek

Jak se v Moskvě udržuje Leninova mrtvola. Na Krasinovy plány s oživením nedošlo. Zatím…

3 komentáře

Uživatel_5236112
Leninovy pozůstatky se neliší nijak od voskových figurin, takže vzniká dojem, že to není tělo balzamovaného umrlce, ale umělý výtvor. Pohled a uctívání jsou naprosto nekulturní a necivilizované zbytky bolševismu, nepatřící do evropského civilizačního okruhu. Je to pokus o náhradu Boha, ale výsledek je spíše komický, než úctyhodný. V r. 1976 měl V.I.L. přikryté nohy dekou (do půl pasu), neb se mu údajně nohy rozpadaly. Z řady ve frontě čekajících cizinců na vstup k tomuto "světci" byl vyveden jeden Čech, u kterého ruská stráž zabavila nožíček "rybičku", aby nedejLenin Lenina někdo nepoškodil, nebo si neodkrojil jeho kousek na památku. Jsem ráda, že jsem Češka a Evropanka.
Novák Vladislav
@Uživatel_5236112
Když balzamovali Gottwalda, vedli celý proces sovětští vědci. Po revoluci jsem někde četl vyprávění, že jeden český patolog odhalil, že u Gottwaldovy mumie začíná hnilobný proces. Řekl to poradcům ze SSSR, kteří to pochopitelně také zaznamenali a ti když si mysleli, že je nikdo neslyší, si mezi sebou rusky řekli "kak Lenin."
Bruno Ferari
Podivnost