Tereza Zamazalová
1
/
13
Přehled fotografií
Zavřít
1.2. - Tereza Zamazalová : Jídlo bylo chutné, okořeněné tak akorát, kombinace slaniny a takto upravené čočky zajímavá. Dva body srážím za nižší teplotu při podávání. Obsluha je zde milá a příjemná – jak se říká, úsměv nic nestojí, ale udělá hodně. Kuřecí špíz se slaninou a červenou čočku po řecku v Hotel Restaurantu Rango za 89 Kč (151 Kč včetně polévky a nápoje).
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
2.2. - Tereza Zamazalová: Hovězí líčka konfitovaná s kořenovou zeleninou, omáčkou demi-glace, podávána s bramborovou kaší. Maso bylo krásně křehké, bramborová kaše nadýchaná a smetanová. Body srážím za omáčku, čekala jsem víc; sníst se to dalo, nebyl to žádný průšvih, ale něco mi tam zkrátka chybělo. K zelené „ozdobě“ se vyjadřovat nebudu :)Hodnocení jídla: 8. Místo: Restaurace U Salzmannů. Cena: 79 Kč (104 Kč včetně nápoje)
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
3.2. – Tereza Zamazalová: Restovaná čerstvá kachní játra na cibulce, podávaná s rýží a redukcí z portského ročníkového vína. Dnešní oběd byl prostě dokonalý, není co dodat. Podnik patří k mým nejoblíbenějším v Plzni, je zařazen i v první stovce Maurerova výběru – a naprosto oprávněně. Jídla jsou připravována pečlivě s důrazem na každý detail, kuchař ví co dělá, obsluha je perfektní, místo příjemné. Hodnocení jídla: 10. Místo: el Cid Corso. Cena: 95 Kč (155 Kč včetně polévky a nápoje)
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
8.2. – Tereza Zamazalová: Čevapčiči s opečeným bramborem a hořčicí. Šílený týden pokračuje, práce se valí ze všech stran, proto jsem dnes nepohrdla rychlovkou; maso bylo dobře ochucené, akorát tou delší tepelnou úpravou trochu potrápené. Jinak brambory dobré, nevysušené. Obsluha milá jako vždy :) Hodnocení jídla: 7. Místo: Hotel Restaurant Rango. Cena: 79,- Kč .
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
9.2. – Tereza Zamazalová: Dnešní jídlo bylo opět skvělé, dobře dochucené, nemám co dodat... Snad jenom že je škoda, že občas nejde fotkou přenést i vůně :-) Porce byla opravdu velká, takže mám ještě část zabalenou k večeři. Musaka - řecký pokrm s cuketou, lilky, bramborami a masovou směsí s rajčaty, hodnocení jídla: 10. Místo: el Cid Corso. Cena: 95 Kč (155 Kč včetně polévky a nápoje)
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
10.2. – Tereza Zamazalová: Jehněčí maso dušené na tomatech se zeleninou podávané s dlouhozrnnou rýží. Je pátek a já nestíhám obsáhlejší komentář - jídlo mi velmi chutnalo, maso bylo výborně ochucené, obsluha je profesionální a velmi milá. Hodnocení jídla: 10. Místo: el Cid Corso. Cena: 135 Kč (195 Kč včetně polévky a nápoje).
|
Zdroj: Tereza Zamazaloví
13.2. – Tereza Zamazalová: Bramborový krém s bazalkovým pestem. La Tartalette je malé francouzské bistro přímo na náměstí. V nabídce je každý den zeleninový krém, dále několik sendvičů, salátů a francouzské koláče (sladké i slané). Chodím sem moc ráda, jedná se o rychlé a kvalitní občerstvení - fastfoodům se vyhýbám obloukem, takže když potřebuji něco rychlého, mířím sem. Je možné posedět či vzít si jídlo s sebou. Dnes mi není moc dobře, takže jsem si vzala pouze polévku s sebou. Způsob stolování teda nic moc, v kanceláři nemáme hluboké talíře :-) Hodnocení jídla: 9. Místo: La Tartalette. Cena: 34,- Kč
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
14.2. - Tereza Zamazalová: Protože k únoru zabíjačky patří, vyrazila jsem dnes na jitrničku. Restaurace je v podzemí, takže na focení tam není moc dobré světlo – na fotce to tedy vypadá spíše na jelítko, ale byla to opravdu jitrnice. Okořeněná byla dobře, ale od té doby, co jsem ochutnala jitrnici v pražském Lokále, mám nastavenou laťku poměrně vysoko. Brambory byly uvařené tak akorát; body přidávám zejména za zelí, které mi opravdu chutnalo. Pečená jitrnice s dušeným zelím a vařeným bramborem v restauraci Rozmarýn za 75 Kč dostala 7 bodů.
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
15.2. – Tereza Zamazalová: Kuřecí stehno pečené na houbách servírované s dlouhozrnnou rýží . Dnes mi opět moc chutnalo, kuře bylo dobře upečené, výpek výborně chutnal i voněl po houbách – nebyly to žádné uměle pěstované žampiony. Obsluha jako vždy velmi profesionální a milá. Hodnocení jídla: 10. Místo: el Cid Corso. Cena: 95,- Kč
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
16.2. – Tereza Zamazalová: Smažené asijské závitky se sladkokyselou omáčkou. Hodnocení jídla: 9. Místo: Zlatý drak. Cena: 69 Kč. Dnes jsem dostala chuť na trošku orientu, tak jsem vyrazila do asijské restaurace Zlatý drak. Oceňuji, že i když závitky byly smažené, nebyly přehnaně tučné. Obsluha je velmi milá a usměvavá – jeden bod srážím pouze za trochu delší čekání na placení, jinak bez výtek.
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
17.2. - Tereza Zamazalová: Dal Makhani – čočka s indickými plackami Hodnocení jídla: 9 Místo: Indická restaurace v Plzni. Cena: 75 Kč. Hodnocení: O víkendu mě čeká větší konzumace masa, takže dneska jsem zvolila k jídlu něco odlehčeného – tradiční pandžábské jídlo. Čočka byla příjemně pikantní, voněla zázvorem a chutnala moc dobře. Indické placky si dávám jako přílohu v této restauraci pokaždé, jsou vždy čerstvé a vláčné.
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
22. 2. Tereza Zamazalová - Kuřecí prsa plněná sýrovou nádivkou s jemnou bazalkovou omáčkou, pečený brambor, Hodnocení jídla: 6, Místo: U Salzmannů, Cena: 79 Kč, Tak dnes jsem byla spokojená ze 2/3 – maso s nádivkou mi chutnalo, bramborám taky nic nechybělo – nebylo nutné ani dosolit, ale omáčka se nepovedla. Kdyby tam nebyla, tak by mi vůbec nechyběla.
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
24.2. - Tereza Zamazalová: Angus steak připravený na lávovém grilu, ochucený mořskou solí, podávaný se zelenými fazolkami na česneku a omáčkou aioli. Místo: El Cid Corso. Cena: 185 Kč. Hodnocení: 9. Dnes jsem se chtěla po tom hektickém týdnu trochu odměnit. Steak s fazolkami a francouzskou česnekovou majonézou byl skvělá volba, maso výborně chutnalo a vonělo, fazolky byly křupavé, no a česnek zkrátka miluju. Jeden bod srážím pouze za to, že se steak nepovedl medium, měl už nakročeno k well done, ale naštěstí nebyl ugrilovaný až do sucha, takže výsledný dojem výrazně nepokazilo.
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
Zavřít