František Ortmann
1
/
13
Přehled fotografií
Zavřít
1.2. - František Ortmann: Ryba na talíři voněla, z rýže se vznášela pára. Pod vidličkou se krásně prolomila krusta z bylinek na ogrilovaném filetu, uvnitř byl losos krásně růžový a šťavnatý. Omáčka jemná lehce citronová probarvená barevným pepřem. Na talíři zbyl po mém obědě pouze vymačkaný citron a stonek citronové trávy. Možná jste čekali spíše kritičtější pohled, ale opravdu není tentokrát co vytknout. 10/10.
|
Zdroj: František Ortmann
2.2. - František Ortmann: Dnes jsem vyrazil na oběd se synem přinesl parádní vysvědčení tak jsem to s ním chtěl oslavit dobrým obědem.Vzhledem k tomu, že včera jsem hned napoprvé zažil \\\\\\\\"nebe v hubě \\\\\\\\" tak je pojmenováno nejvyšší hodnocení kterou může Gastronaut Reflexu udělit.Tak volba byla jasná opět smíchovský Cafe Bar Wigwam.Vybrali jsme si tentokrát ze stálého jídelního lístku ne z denní nabídky .Obsluha nás hned upozornila ,že vyřízení naší objednávky bude trvat o něco déle, podnik byl plný chvilku jsme čekali na místo u sklenky domácího ledového čaje u baru. Já jsem si objednal tagliatelle (155Kč), syn burgr. Po zhruba půl hodině jsem dostal svou pastu, která byla al dente plná sušených rajčat (suší si je zde sami jak jsem se dozvěděl po dotazu ), rukoly, oliv kalamata a celé posypané hoblinkami parmazánu, vše krásně vonělo olivovým olejem, jídlo jsem jen lehce přisolil a opět si velmi jídlo užil. Kdyby nebylo delšího čekání opět bych sahal po známce nejvyšší tentokrát tedy 8/10.
|
Zdroj: František Ortmann:
3.2. – František Ortmann: Dnes jsem vyrazil za \\\\\\\"českou klasikou\\\\\\\" do Restaurace Sokol v Řepích.Místo k jídlu jsem si našel v zimní zahradě (v části koukáte na pivní tanky), obsluha v minutě \\\\\\\"co si dáte k pití\\\\\\\". Vybral jsem si z poledního menu kde velkým písmem vystupovalo KNEDLO VEPŘO ZELO za neuvěřitelných 70 Kč. Trošku s obavou jsem si ho u milé obsluhy objednal, když během chvilky jsem měl na stole točené nealko pivo a do pár minut i mé \\\\\\\"knedlo vepřo\\\\\\\". Na první pohled poctivá porce masa, zelí i houskových knedlíků (dubenecký knedlík - přesto, že zde nevznikl byl chutný a hlavně na můj dotaz zda knedlíky zde připravují nikdo nelhal že ano) vepřová plec byla krásně šťavnatá, dnes tedy poctivá porce české klasiky za velmi příznivou cenu, tentokrát jsem oběd nezvládl dojíst prostě extra velká porce. 7/10.
|
Zdroj: František Ortmann
6.2. – František Ortmann: Pondělí tradičně hektický den ,takže nemám čas na nějaké gastro výlety.Volím tedy sázku na jistotu nejblíže mé kanceláře. Tentokrát vybírám kuřecí roládu plněnou špenátem a uzeným sýrem, k tomu šťouchané brambory. Přestože nejsem milovník kuřecího masa, roláda je šťavnatá voní po sýru, brambory jsou více kaše než šťouchané brambory ale v chuti velmi dobré. Celkově oběd ničím nepřekvapil, ale ani nezklamal a vzhledem k milé obsluze a velmi rychlému vyřízení mé objednávky a to celé za velmi dobrou cenu 100,- Kč jde o lehký nadprůměr, hodnotím 7/10. Snad zítra bude více času abych mohl zajít někam jinam než do mého již tradičního Café Bar Wigwam.
|
Zdroj: František Ortmann
7.2. – František Ortmann: Dnes \\\\\"kalamita\\\\\", v Praze napadl sníh :-))) Takže na oběd v restauraci není čas. Z auta jsem vyběhl do lahůdek paní Křížové na Plzeňské ulici, dva chlebíčky do papíru dohromady za 32 korun. 5/10.
|
Zdroj: František Ortmann
8.2. – František Ortmann: Dnes jsme s kamarádem tradičně využili nabídky poledního menu, to mé mimo polévky (vynikající, ale polévka sem nepatří) nabízelo \\\\"českou\\\\" kuřecí čínu. Rýže byla vlažná ovšem maso výborně ochucené, šťavnaté, zelenina \\\\"křupala\\\\". Obsluha usměvavá, vše vyřízeno rychle s elegancí. Takže jen díky rýži musím ubrat z maxima proto dnes 8,5 z 10. Cena 110,- Kč.
|
Zdroj: František Ortmann
9.2. – František Ortmann: Po včerejším fajn obědě v restauraci NA KOPCI ( podle některých všeználků zde blaf ) bohužel dnes nemohu svou misi rozšířit. Dolehla na mě nějaká nemoc tak se ji budu snažit zahnat (viz. foto) abych mohl zítra v plné polní opět vyrazit na svou gastrocestu :-)
|
Zdroj: František Ortmann
10.2. – František Ortmann: Nemoc odešla takže jsem opět mohl vyrazit na mou gastronautskou misi a to do mého oblíbeného Wigwamu na Praze 5 kde v nabídce byla pečená vepřová kotletka na tymiánu s bramborovými placičkami a marinovanými fazolemi to vše za 125,- Kč. Výborný svěží oběd hodnotím 9/10.
|
Zdroj: František Ortmann
13.2. – František Ortmann: Dnes tradičně oběd ve Wigwamu vybírám z poledního menu dušené hovězí zadní, poté ogrilované s petrželovým pestem a opečenými francouzskými bramborami grenaile s grilovaným rajčátkem za 125,- Kč. Na pondělí trefa do černého 10/10.
|
Zdroj: František Ortmann
14.2. - František Ortmann: S přáteli jsem zašel na pěkný oběd. Vybral jsem si pomalu pečený bůček s bramborovou tortilou a růžičkovou kapustou. To vše za 90 korun poměr cena kvalita za minimálně 8 bodů z deseti.
|
Zdroj: František Ortmann
15.2. – František Ortmann: Dnes skoro bezmasa, pečené řecké papričky plněné rýží s kouskem kuřecího masa s tzatziki (výborný jogurt ) a pita chlebem za 85 korun. 9/10.
|
Zdroj: František Ortmann
16.2. – František Ortmann: Dnes oběd se synem, který si vybral pizzerii na Praze 5. Z běžného lístku jsem si vybral pizzu capricciosa za 145 kč, tenké a křupavé těsto vonělo ohněm z pece, pizza štavnatá, bohatá, obsluha milá, usměvavá. "Na doma" jsme si ještě koupili domácí chléb. Pěkný oběd, 8/10.
|
Zdroj: František Ortmann
17.2. - František Ortmann: Dnes mimořádný úlovek na mé gastronautské misi a to oběd s kamarádem v THE SUSHI BARu tradičně na Praze 5 .Jako předkrm jsme zvolili Tempura fish, tedy osmaženého tuňáka s ovocno zeleninovou omáčkou, salát z mořské řasy s mrkví, sojové klíčky v kari, hakusai-kvašené čínské zelí a houbičky shitake (sladké), následovala MISORAMEN-miso polévka, vaječné nudle, smažená kreveta a zelenina. Sashimi set obsahoval SAKE (losos), MAGURO (tuňák), mořskou tresku a lososový kaviár. Nigiri s plátkem SUZUKI (mořský vlk), UNAGI (sladkovodní ogrilovaný úhoř) a HOTATEGAI (mušle Svatého Jakuba). Sladkou tečku za obědem na minimálně 10/10 obstarala zmrzlina ze zeleného čaje s jahodami. Krásný konec gastronautského týdne.
|
Zdroj: František Ortmann
Zavřít