Jan Kára
1
/
17
Přehled fotografií
Zavřít
1.2. - Studentský oběd Jana Káry: Svůj první post jsem nechtěl začít nikde jinde než v mém rodném Nymburce, a to velkým baconem s hranolky. Asi nejlepší hamburgrárna, co znám, nese jméno Strejda Burger a toto menu vám zde s coca-colou naservírují za rovnou stovku. Dávám osm z 10.
|
Zdroj: Jan Kára
2.2. - Jan Kára: Grilovaná vepřová krkovička válená v trojbarevném pepři s opečeným bramborem. Hodnocení 6/10. Cena 89,- Kč. Grand restaurant Nymburk.
|
Zdroj: Jan Kára
3.2. – Jan Kára: Selský talíř ( Jitrnice, jelito, vařené brambory, kysané zelí) 85,- restaurace hotelu Grand Nymburk. Za brambory dávám mínus pět, byly jak ze školní jídelny, za zelí plus dva (chuťově lepší zelí jsem nikdy nejedl), za jitrnici plus jedna, za jelito mínus tři. Ne, že by mi vadila velikost, ale nemělo v sobě takovou tu správnou sladkou krev, a co se týče koření, tak by taky mohlo být lepší. Takže celkově 5 bodů z 10. Měl jsem si možná dát prdelačku, kterou měli kluci vedle. Bylo mi od nich vytčeno, že jsem se ochudil a měl bych tedy z oběda lepší zážitek.
|
Zdroj: Jan Kára
6.2. – Jan Kára: Doufám, že svojí omeletou se špenátem neurazím ty, kteří čekali na další restaurační gastroblafy, které si tak rád dávám v nymburských hospodách. Jsem totiž u rodičů na vesnici a cesta v mrazu až na druhou náves, kde je hospoda, mě moc neláká. Cenu se mi propočítávat nechce, protože jednak znám jenom polovinu cen všech surovin a jednak proto, že výsledek by byl pár korun a to mi za tu práci nestojí. Snad dodám už jenom, že v omeletě jsou 4 vajíčka, půl hrnku hrachu, několik lžic mléka, mouka. Ve špenátu je ještě smažená cibule, hrášek a paprika. Dávám v dobré víře a se spokojeným žaludkem 7 bodů z 10ti.
|
Zdroj: Jan Kára
7.2. – Jan Kára: Jsem zpět v Nymburce. Dnes jsem navštívil pro nymburáky proslulou pivnici s názvem U Gregorů, přezdívanou již po desetiletí \\\\\\\\\\"Géčko\\\\\\\\\\". Od loňského roku je restaurace rekonstruovaná podle návrhu nymburského rodáka, významného filmového architekta Jana Vlasáka. To píši pro představu interiéru, který přestože v sobě zachovává tradici, je restaurace jednoduchá a nevyskytuje se v ní nic co do hospody nepatří (formy na bábovky, sušená kukuřice na zdech a kafemlejnky na všech poličkách v hospodě opravdu nemám rád). Teď k jídlu. Z poledního menu jsem si vybral zapečený kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou, ke kterému byly jako příloha hranolky. Cena 78,- Plzeň k pití mi byla přinesena do dvou minut, jídlo do pěti. Jediná šedá čmouha (nikoli však černá) na celém obědě byla v rajčeti, které bylo na kuřecím plátku. Bylo to takové to tužší rajče bez chuti a vůně, ale najít v tuhle dobu u nás na okrese v krámě dobrý rajče dá asi zabrat. Dávám 7 bodů z 10ti.
|
Zdroj: Jan Kára
8.2. – Jan Kára: Dnes to byl gastroblaf. V restauraci U Kotherů v Nymburce, kde se obvykle dobře najím vytvořili něco, za co jsem ve školní jídelně platil 23 korun. Tento výtvor byl za 63,- a byla to krůta se zelím a bramborovým knedlíkem. Maso udělali celkem dobře, krůta aspoň nebyla suchá, ale fajnšmekr knedlíků co vypadají a chutnají, jako by vypadly z balení s panenkou Barbie zrovna nejsem. Se zelím u mě taky neuspěli. Dávám 3 body z 10ti. Tři body proto, že i když mi to extra nechutnalo, mám pořád úctu k jídlu. Že jí nemají kuchaři je věc druhá.
|
Zdroj: Jan Kára
9.2. – Jan Kára: Po tom, co mi dneska v restauraci u Kotherů (kousek od které bydlím a proto se mi nechtělo chodit v tom sněhu daleko) přinesli na stůl \\\\\\\\\"Císařský trhanec\\\\\\\\\" s broskvovým a jahodovým kompotem, jsem si říkal, že to dneska bude zase celkem vtipná fotka. Trhanec vypadá asi jako koláč vysypaný do talíře a politý jahodovým pyré... Každopádně chutnalo to dobře a tak dávám 6 bodů z 10ti. Cena 59,- za trhanec a kompot.
|
Zdroj: Jan Kára
10.2. – Jan Kára: Z poledního menu, jsem si dnes v restauraci U Gregorů dal kuřecí roládu plněnou jarní nádivkou se šťouchaným bramborem. K pití Budvar. Obsluha rychlá, chuť dobrá, salát na talíři mi nevadil. Já ho totiž jím. Cena bez piva 78,-. Dávám 8 bodů z 10ti.
|
Zdroj: Jan Kára
13.2. – Jan Kára: Dobrý den, jsem inženýr Králík. Pondělí opět u rodičů na Loučeni. Hodnotím 6 body z 10ti, protože králíka mám rád a to i přesto, že jsem ho v dětství měl každý týden. Rýže byla s hráškem, kukuřicí a mrkví. Dnes oceňuji především fakt, že jsem si oběd nemusel vařit, ale stačilo to ohřát v mikrovlnce.
|
Zdroj: Jan Kára
14.2. - Jan Kára: Dnešní oběd jsem si dal v nymburské restauraci U Anny Šmejdířky. Z poledního menu jsem si obědnal: mexické rizoto s kuřecím masem, sypané parmazánem. Cena 79 Kč. Hodnotím 7 body z 10. Celá směs chutnala výborně, ale byla trochu suchá. Rizoto však bylo nadmíru poctivé, což usuzuji podle toho, že v něm bylo více masa než rýže. K jídlu jsem měl i bramboračku, která neměla chybu a byla v ceně jídla.
|
Zdroj: Jan Kára
15.2. – Jan Kára: Když sněží a do toho fouká vítr, tak oceníte, když máte hospodu hned vedle paneláku. Vyrazil jsem proto opět do nymburské restaurace u Kotherů. Za 69,- jsem si z poledního menu vybral vařené hovězí maso s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem. Dávám 7 bodů z 10, protože omáčka se jim povedla a knedlíky taky šly. Tři body dolů za to, že doma do omáčky dáváme ještě krájené mandle, na což v žádné restauraci ještě nepřišli.
|
Zdroj: Jan Kára
Dnes jsme s gastronautkou Ivanou Jelínkovou zašli společně do nymburské restaurace Pod vodárnou. Já si objednal \\\\"svíčkovou\\\\" za 85 Kč a jednu Plzeň. Svíčkové dávám 8 bodů z 10 a to hlavně za výbornou omáčku. Restaurace je klidná, obsluha milá a Plzeň natočili dobře.
|
Zdroj: Jan Kára
17.2. - Jan Kára: Dnes jsem si v pražském Klubu cestovatelů na Masarykově nábřeží dal KUŘECÍ ZIGNÍ- Pikantní dušené kuřecí maso v zelenině, podávané s pitou se šípkovým čajem za 89,- Oběd hodnotím sedmi body. Mohlo to být pálivější. Obsluha rychlá a atmosféra podniku skvělá.
|
Zdroj: Jan Kára
20. 2. - Jan Kára: Dnes opět oběd v restauraci hotelu Grand. Staročeský srnčí guláš a smažené bramborové škubánky dohromady za 89,- Guláš byl trochu pikantnější, ale nebylo to na škodu. Smažené škubánky vynikající. 7 bodů z 10.
|
Zdroj: Jan Kára
21.2. – Jan Kára: Dnes oběd v čínské restauraci Zářivá perla poděbradského obchodního centra. Kuře tajemné chuti s rýžovými nudlemi. Držákem jídla se stal kamarád Vojtech Zikmunda (s očekáváním popularity). cena 89,- body 7/10.
|
Zdroj: Jan Kára
24.2. - Jan Kára: Dnes to bylo z úsporných důvodů posezení v kavárně Café society s bagetou za 30 kč z Nymburského lahůdkářství v Palackého ulici. Bagetě dávám 7 bodů z deseti.
|
Zdroj: Jan Kára
27.2. - Jan Kára: Dnes to byl grilovaný losos s lilkem, rajčaty a cuketou. Solí solený, pepřem pepřený. Dávám si sedmičku. Cenu nedokážu odhadnout. Jsem dnes opět u rodičů na Patříně a z cizího se vaří nejlíp, takže ani nevím, kolik to může stát. Snad mi komentátoři cenu vyjasní, jako to mají obvykle ve zvyku.
|
Zdroj: Jan Kára
Zavřít