Tereza Vandrovcová
4
/
18
Přehled fotografií
Zavřít
1.2. Tereza Vandrovcová: Oběd mi velice chutnal, i když v této restauraci mívám problém, že jelikož má formu samoobslužného bufetu, mám někdy nutkání ochutnat od všeho trochu a nandavat na talíř páté přes deváté :)¨Obsluha byla milá, prostředí harmonické: líbí se mi zejména dřevěné stoly a dekorace, jemné osvětlení a celková architektura daná umístěním restaurace na Starém Městě. S umístěním v centru bohužel souvisí i poněkud vyšší ceny. Celkový dojem: 9. Cena jídla: 84,- Kč.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
2.2. - Tereza Vandrovcová: Cizrnová pasta (tzv. hummus) s olivami, cizrnový salát, pizza, mexické fazolky a zeleninová obloha. Rozhodla jsem se znovu zkusit osvědčenou kvalitu Country life, tentokrát však s o něco lepším fotografickým vybavením. Stejně jako včera mi jídlo velice chutnalo. Fazole byly sice mou vlastní vinou studené (věnovala jsem se příliš dlouho focení), ale i tak příjemný gurmánský zážitek. Hummus byl ochucen perfektně skoro jak z arabské restaurace a fazolky byly lehounce pikantní. Pizza měla lahodnou křehkou krustou z rostlinného sýra. Jelikož jsem dnes neměla tak velký hlad, nandala jsem si méně a i cena byla proto příznivější. Obsluha ještě milejší než včera. Zaměstnanci restaurace vypadali velice potěšeně, když jsem jim sdělila, že jejich včerejší výtvor zvítězil v denním hlasování čtenářů Reflexu :) Restaurace Country life, Melantrichova 15, Praha 1 - formou bufetu, cena za váhu. Hodnocení: 9, Cena 75,- Kč.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
3.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Jarní veganské závitky s nudlemi. KDE: Restaurace Loving Hut, Praha 2, Londýnská 35. JAK (hodnocení): 10. ZA KOLIK: 110 Kč. CELKOVÝ DOJEM: Příjemně křupavé smažené závitky z rýžového papíru plnené zelím, nudlemi, mrkví, tofu a houbami šitake doplněné rýžovými nudlemi, lehce pálivou sladkokyselou Au Lac omáčkou s klíčky a zeleninovou oblohou se zálivkou. Voda zdarma. Obsluha usměvavá a pozorná. Prostředí trochu prostší, ale příjemné. Jelikož to na mě byla trochu moc velká porce, potěšilo zabalení s sebou zdarma. Nemám výhrad a dávám za 10 :)
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
6.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Falafel Tabouleh. KDE: Doma. JAK (hodnocení): 8. ZA KOLIK: 20,- Kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem doma usmažila falafel neboli arabské placičky z cirzny s cous cous salátem, sojovým jogurtem a pikantní harisou. Tento recept již používám dlouho a je mezi mými přáteli velice oblíben. Náklady nebyly vysoké, neboť suroviny na tento recept jsou samy o sobě levné, ale navíc byl cous cous a rajčata nalezena za Tescem (aneb malá ochutnávka freeganství). Dávám hodnocení 8, protože cous cous jsem ve spěchu nenechala dostatečně nabobtnat, ale falafel byl vynikající.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
7.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Indické menu (rýže, cizrna, brambory, chutney, mungo klíčky, zeleninový a ovocný salát). KDE: Beas Dhaba, Vladislavova 1 (Národní Třída). HODNOCENÍ: 7. ZA KOLIK: 75kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem navštívila indickou vegetariánskou restauraci Beas, kde je jídlo servírováno formou samoobslužného bufetu a nabízí i veganské varianty. Jídlo bylo dobré, i když cizrna mohla být pálivější a brambory tvrdší (-2 body) a moc se mi nelíbil způsob servírování na železných tácech (-1 bod). Voda s plátkem citronu je na každém stole zdarma. Mé prosbě po bílém talíři pro lepší foto efekt nebylo vyhověno (zřejmě nemají), nicméně obsluha byla příjemná.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
8.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Pečená rostlinná uzenina se zeleninou, bramborová kaše. Kde: Restaurace Maitrea, Týnská ulička 6, Praha 1. Hodnocení: 8. Za kolik: 108kč/menu s polévkou a vodou. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla na polední menu restaurace Maitrea, které obsahovalo lahodnou špenátovou polévku s uzeným tempehem a hlavní jídlo tvořené chutnou rostlinnou uzeninou, jemnou bramborovou kaší, (pře)vařenou zeleninou a dobře ochucenou oblohou. Zelenina mohla být vařena kratší dobu, nicméně celkový dojem byl přesto pozitivní. Nelíbila se mi nemožnost rezervovat v poledne stůl pro méně než 4 osoby a také, že se na focení část obsluhy netvářila zprvu příliš nadšeně, ale jinak byl početný obsluhující personál moc milý a pozorný. Jídlo bylo na stole pár minut po objednání, stejně tak jako účet. Interiér restaurace je zařízen ve stylu feng shui a působí velice příjemně. Škoda jen, že někdy mají menu pouze vegetariánské (nikoliv veganské, které vyhledávám).
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
9.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Halušky se zelím a uzeným tempehem, pizza a zeleninová obloha. Kde: Country Life, Melantrichova, Praha. Hodnocení: 10. Kolik: 80,- Kč. Celkový dojem: Ačkoliv halušky možná nevypadají dvakrát fotogenicky, chuť byla nepřekonatelná, proto si dovolím dnes dát plný počet bodů. Tempeh byl lehce osmažený a dobře okořeněný. Zelí bylo tak akorát kyselé a omaštěné. Pizza s lahodnou křupavou kůrkou ani obloha z čerstvé bio zeleniny jako vždy nezklamala. Obsluha velice milá, prostředí příjemné, gurmánský zážitek dnes podtrhlo romantické sněžení za okny:)
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
10.2. – Tereza Vandrovcová: Voňavé pšeničné plátky á la kuře v omáčce s cuketou, mrkví, cibulí a rýže. Kde: Vegan City, Husitská 45, Praha 3. Hodnocení: 10.Kolik: 120,- Kč. Celkový dojem: Plátky à la kuře byly do zlatova upečené, křehké s lahodnou křupavou kůrkou. Oceňuji též vkusně nakrájenou zeleninu al dente v lehce pikantní omáčce z vietnamských bylinek. Ačkoliv si dobře uvědomuji, že tento oběd bude průměrnému českému strávníkovi připadat jako naprosté sci-fi, je to delikatesa, kterému klasické kuře nesahá ani po kotníky a dávám za deset. Prostředí je sice skromné, ale příjemné a vyvažuje méně vábné žižkovské sousedství. Obsluha velice milá.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
13.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Uzený tempeh na česneku a tymiánu s tagliatelle a rukolou. Kde: doma. Hodnocení: 9. Kolik: 30-40,- Kč. Celkový dojem: Dnes jsem se rozhodla uvařit jídlo, které patří u nás rodině i mezi přáteli mezi nejžádanější (i můj maso-jedoucí otec tvrdí, že tempeh nemá mezi masy důstojnou alterntivu). Uzený tempeh je lahodný sám o sobě, ale česnek jeho chuť podtrhuje, rostlinná smetana zjemňuje a tymián dodává specifickou chuť. Nahořklá, křehká a hlavně čerstvá rukola je přelitá sladkokyselým sirupem z aceta balsamica a olivového oleje a celkově příjemně kontrastuje s tempehem. Ze skromnosti dávám 9, ale přátelé, které jsem pozvala, hovoří v souvislosti s dnešním oběděm o kulinářském orgasmu:)
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
14.2. - Čínské nudle se zeleninou a sladkokyselé sojové kostky s paprikou. Veganský svět, Zborovská, Praha 5. Hodnocení: 6. Cena: 50Kč. Zašla jsem si do vietnamské restaurace Veganský svět, kde je jídlo servírováno formou samoobslužného bufetu. Bohužel jsem neměla ve výběru z bufetu šťastnou ruku a trochu mě to zklamalo. Nudle byly poněkud suché a sojové maso na můj vkus bylo zase příliš sladké, ačkoliv si dovedu představit, že to někomu v této úpravě chutná. Naopak oceňuji křupavou brokolici vařenou v páře a červenou řepu. Interiér restaurace je moc příjemný (podobně jako ve Vegan City vyvažuje nepříliš vábné smíchovské sousedství), obluha byla usměvavá a velmi pozorná.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
15.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Burger s kapustovým karbanátkem s bio pečivem Kde: Prodejna Country life, Melantrichova. Celkový dojem: Dnešek je pro mě trochu hektický, proto jsem se rozhodla, že si na oběd koupím burger s sebou. Kapustový karbanátek byl sytý a šťavnatý, pečivo křehké, zálivka příjemně okořeněná a zelenina čerstvá. Jelikož je hodnocení subjektivní, dovolím si dát minusový bodík za dva velké plátky rajčete, což je jediná zelenina, kterou nesnesu a z jídel vyndavám:) Hodnocení: 9. Kolik: 52,- Kč.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
16.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Pita falafel, Kde: Safír, Arkády Pankrác, Hodnocení: 8, Kolik: 50kč, Celkový dojem: Dnes jsem opět neměla času nazbyt, proto jsem se mezi běháním po úřadech zastavila v libanonské restauraci rychlého občerstvení Safír na pita falafel (cizrnové karbanátky). Pita chléb byl dobře opečený z obou stran a křupavý, zelenina (črevené zelí, cibule, okurka) pokapaná chilli omáčkou byla také výborná, i když ji mohlo být více. Falafel samotný byl ale na můj vklus příliš kašovitý - raději mám, když drží tvar. Musím říct, že v OD Nový Smíchov, kde má tato restaurace také pobočku, dělají falafel mnohem lepší (také ho každému doporučuji jako nejlepší v Praze). Nicméně i zdejší verze si podle mě zaslouží alespoň 8 bodů.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
17.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Kantonská specialita na kari. Kde: Loving Hut v Londýnské (Praha). Hodnocení: 9. Kolik: 134 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla do své nejoblíbenější restaurace na kantonskou specialitu na kari. Oceňuji estetický rozměr tohoto jídla, krásně upravenou rýži posypanou sezamem i rozvržení pšeničných plátků, i když obligátní list salátu v omáčce mohli klidně vynechat. Plátky byly jemné, lehce křupavé a omáčka voněla po Indii a chutnala fantasticky. Obsluha byla velice milá jako vždy.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
20.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Fazolové burritos s nachos a quacamole. Kde: Doma. Hodnocení: 9. Kolik: 30 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem pro přátele připravila ochutnávku mexické kuchyně. Tortilla byla naplněná pinto fazolemi, cibulí, česnekem a salsou. Quacamole je vyrobené z avokád, rajčat, chilli papriček, koriandru a limetky. Tortilla příjemně zasytí a kukuřičné nachos namáčené v quacamole dodávají jídlu pikantnost.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
21.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Pizza funghi s olivami. Kde: Pizzeria il Giardino, Bezová 6, Praha 4. Hodnocení: 8. Kolik: 150,- Kč. Celkový dojem: Dnes jsem navštívila branickou pizzerii il Giardino, kde jsem poprosila o svou obvyklou pizzu na přání s žampiony, hříbky, olivami, česnekem, bylinkami a čerstvou rukolou. Byla výborná, křupavá snad jen suga mohlo být více. Oceňuji přátelský přístup obsluhy, která projevovala upřímně působící zájem o spokojenost s výsledkem, ač jí můj seznam z pochopitelných důvodů velice pobavil:)
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
22. 2. Tereza Vandrovcová - Gnocchi al spinaci, 30 Kč (uvařeno doma), Hodnocení: 7, Dnes jsem si uvařila bramborové gnocchi s cibulí, česnekem, špenátem, kořením a veganským sýrem. Jedná se sice o jídlo prostší (špenát používám mimo sezónu mražený), ale chutné, a navíc je jeho příprava snadná a časově nenáročná.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
24.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Restované sojové plátky na sladko, čínské smažené nudle a čerstvá zelenina. Kde: Loving Hut, Londýnská, Praha 2. Za kolik: 69 Kč. Hodnocení: 10. Celkový dojem: Využila jsem nabídku samoobslužného bufetu. Nudle s cibulí a tenkými křupavými proužky mrkve byly dobře osmažené i ochucené. Dále jsem zvolila dvě varianty restovaných plátků, jednou s ananasem a pomerančem, podruhé s cibulí a mrkví, oboje příjemně sladko-slané. Vše doplněno brokolicí zachávající svou křupavost, barvu i vitamíny a další čerstvou zeleninou. Lahodné jídlo, bezkonkurenční cena, příjemná obsluha, takže bez zaváhání dávám 10 bodů.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
27.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Košeri. Kde: Kupé, Veveří 34, Brno. Kolik: 125 Kč. Hodnocení: 10. Celkový dojem: Během své návštěvy Brna u příležitosti VeganFestu jsem se rozhodla zkusit nabídku místní orientální restaurace Kupé. Objednala jsem si Košeri, což je egyptské národní jídlo z rýže, těstovin, luštěnin, restované cibulky a rajčatové omáčky. Ačkoliv kombinace dvou druhů těstovin, luštěnin a rýže působí dost neobvykle, chuťový zážitek byl nepřekonatelný. Jídlo bylo šťavnaté, syté, pestře okořeněné, doplněné další omáčkou, lahodným cibulovým salátem s čerstvými bylinkami a limetkovou šťávou. Interiér podniku byl velice příjemný (jeho součástí byla např. i výstava obrazů) a obsluha milá. Kéž by byla podobná restaurace i v Praze.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
Zavřít