Jak si pořádně zamastit káru
4
/
5
Přehled fotografií
Zavřít
FAJNOVÝ SENDVIČ. Podmáslový chléb s kváskem | TF Parmská šunka | TF Pomerančová marmeláda | TF Camembert | TF Chorizo | černé olivy bez pecky | máslo | Tesco Organic Med. Ukrojte si dva plátky podmáslového chleba a zprudka je opečte na sucho na pánvičce. Zatepla natřete vrstvou másla a pomerančovou marmeládou, přidejte dva plátky parmské šunky a chorizo. Navrstvěte „na střídačku“ na jednu půlku chleba. Na plátky nakrájený camembert naskládejte na salámové lůžko a zasypte přepůlenými černými olivami bez pecky. Zakápněte medem, přidejte druhou půlku sendviče. Pokud máte při ruce kontaktní gril, zapečte či rovnou zabalte na cestu.
|
Zdroj: David Turecký
MANGO SENDVIČ. TF cereální bageta | TF Mango | Crème Fraîche | TF Pečená rajčata marinovaná ve slunečnicovém oleji | TF Mango Chutney | Tesco Balzamikový ocet | TF Šafrán | TF Mořská sůl. Mango zbavte slupky a nakrájejte na plátky, na talíři zakápněte balsamikovým octem a nechte chvilku odpočívat. Cereální bagetu překrojte a potřete na jedné půlce silnější vrstvou crème fraîche, na druhé vrstvou mangového čatní. Mango navrstvěte na bagetku, poté přidejte rozpůlená, sušená rajčata v oleji. Vše zakápněte olejem z rajčat. Nakonec přidejte rozinky, posypte šafránem a mořskou solí. Přiklopte a můžete vyrazit.
|
Zdroj: David Turecký
ITALSKÝ STŘEDOMOŘSKÝ SENDVIČ. Ciabatta se sušenými rajčaty | Tesco sušená rajčata ve slunečnicovém oleji | Tesco mozzarella | rukola | TF Pesto omáčka s bazalkou a extra panenským olivovým olejem | grilovaná zelenina (lilek, cuketa, paprika) | Tesco Parmigiano Reggiano | pepř čtyřbarevný | TF Toscano extra panenský olivový olej. Ciabattu překrojte a potřete bazalkovým pestem. Mezitím si očistěte zeleninu na gril – porce po jedné paprice, čtvrtce cukety a kousku lilku –, pokapejte olejem a zprudka ogrilujte na grilovací pánvi, ideálně vše se slupkou. Opepřete. Navrstvěte na ciabattu, přidejte hrst rukoly, nakrájenou mozzarellu, sušená rajčata, která předtím ideálně trochu namočte do olivového oleje. Na závěr zasypte strouhaným parmazánem. Aby ciabatta držela při sobě, zavažte ji režným provázkem.
|
Zdroj: David Turecký
SENDVIČ MEXICKÁ JÍZDA. Podmáslový chléb s kváskem | pečená kuřecí prsa | Tesco červené fazole ve sladkoslaném nálevu | červená cibule | šalotka | jalapeños | ledový salát | chilli paprička | ocet jablečný zlatý | TF Toscano extra panenský olivový olej | chilli kousky | HP klasická BBQ omáčka. Kuřecí prso ogrilujte na kapce oleje, aby bylo šťavnaté. Nechte vychladnout a nakrájejte na silnější plátky. Mezitím si připravte fazolový relish: lžíci nakládaných červených fazolí přendejte do misky, přidejte najemno nakrájenou šalotku, posekanou červenou cibulku a také jalapeños papričku, Zakápněte jablečným octem. Promíchejte. Na plátek chleba si natrhejte trochu ledového salátu, přidejte odpočaté kuřecí prso, na ně fazolový relish, k tomu ještě očištěnou a nakrájenou chilli papričku – ideálně bez jadérek. Zakápněte BBQ omáčkou a jako zlatý hřeb přidejte pár (skutečně jen pár) chilli semínek.
|
Zdroj: David Turecký
ORIENTÁLNÍ SENDVIČ. I love hummus originál | Tesco čerstvý měkký polotučný kozí sýr | Mrkvová pomazánka s quinoou | citrónová šťáva | salátová okurka | tofu uzené kouřem z bukového dřeva | Tesco pšeničná tortilla. Pšeničnou tortillu zlehka pokapejte vodou, aby hezky změkla. Půlku potřete vrstvou hummusu, na který přijde vrstva mrkvové pomazánky. Tu zvládnete hravě ve třech krocích – do nastrouhané mrkve přikápnete trochu citrónové šťávy, k tomu povařenou quinou. Nakrájejte si tofu na kostičky a přidejte do placky. Salátovou okurku nakrájejte na kolečka a navrstvěte na tofu, na závěr rozdrobte ovčí sýr. Tortillu zarolujte a ideálně zapečte.
|
Zdroj: David Turecký
Zavřít