Co se jí na Velikonoce ve světě?
4
/
12
Přehled fotografií
Zavřít
Quiche s karamelizovanou cibulkou, šalotkou, houbami, ementálem a pažitkou
|
Zdroj: Wikimedia Commons/ Bonbon
Velikonoční pokrm z Alabamy - pstruh na kopru s langustou a míchaným salátem
|
Zdroj: Wikimedia Commons/ Rainbow Trout
V Řecku připravují na Velikonoce sladké pečivo podobné českému mazanci a stejně jako u nás barví vajíčka. Odlišností je tradiční polévka, jejímž základem jsou jehněčí drůbky
|
Zdroj: Wikimedia Commons /ΙΣΧΣΝΙΚΑ-888
Tresku s brambory, rajčaty, cibulí a bylinkami jedí na Velikonoce tradičně v Portugalsku a v Brazílii
|
Zdroj: Wikimedia Commons
Španělský velikonoční pokrm z cizrny, zdobený vařeným vejcem
|
Zdroj: Wikimedia Commons / Tamorlan
Taštička plněná rýží a houbami se jí na Velikonoce v Polsku
|
Zdroj: Wikimedia Commons/Silar
Dezert v podobě jahodového košíčku jedí na Velikonoce v Alabamě
|
Zdroj: Wikimedia Commons/Ralph Daily
Ve Spojených státech se můžete setkat s tzv. vajíčkovým dortíkem
|
Zdroj: Wikimedia Commons / Ralph Daily
Mango na sladko, tradiční velikonoční dezert v Guatemele
|
Zdroj: Wikimedia Commons/ Luisfi
Maršmelounoví králíčci a cukrová vejce ve velikonočním koši
|
Zdroj: Wikimedia Commons
Tuňák s rizotem s mrkví a hráškem
|
Zdroj: Wikimedia Commons/ Ralph Daily
Jehněčí na česneku
|
Zdroj: Wikimedia Commons/ Tamorlan
Zavřít