Proč je dobré být občas patriot aneb Neprolévejte se rychlokvašenými sifony a neříkejte jim „šampus“
4
/
6
Přehled fotografií
Zavřít
Kamil Prokeš propadl kromě vína a sabráže také krojům – logicky se touto kombinací stává často zaslouženě středem pozornosti
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Libuše Vrbová seká ráda a dobře a rozhodně ne jen šavlí. Kromě dalšího studia na vysoké škole v Lednici převzala vedení rodinného vinařství a rozhoduje o všech vínech včetně šumivých, jež Vrbovi v Hustopečích vyrábějí.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Petra Cibulku mrzí, že se výrobě sektů nevěnují také vinaři v Čechách. Podle něj tam jsou dobré podmínky pro hrozny, jež jsou pro šumivá vína ideální.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Martin Prokeš věří, že moravská šumivá vína si zaslouží podstatně větší tuzemskou popularitu. To, že jsou víc než srovnatelná s nejlepšími světovými sekty, dokazují úspěchy jeho sektů na mezinárodních soutěžích.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Vladimírovi Hříbalovi se podařilo navázat na průkopnickou výrobu sektů tchána a i jeho vyhlášené sekty jsou produkovány s „požehnáním“ institutu v Épernay, centra šampaňského v Champagni.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Každý dobrý vinař (a to našich pět „sektařů“ je) uznává svého „konkurenta“, který možná dělá víno trochu jinak, ale s láskou, poctivě a dobře. Současně si ale nemilosrdně řeknou, když se jim na vínu toho druhého něco nezdá. Nežinýrují se a zeptají se. Jak je vidět na stole, testuje se postupně vzorek opravdu od každého.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Zavřít