Jak chutná umrzlý mamut, koření z mumie nebo chleba ze starověkého Egypta? Někteří lidé vědí
1
/
5
Přehled fotografií
Zavřít
Karbanátek z mamutího masa
|
Zdroj: Profimedia
Chléb z tisíciletých kvasnic. Nádoby z amerických egyptologických sbírek, ve kterých staří Egypťané míchali těsto. Seamusi Blackleymu a jeho kolegovi mikrobiologu Richardu Bowmanovi se ze stěn podařilo ve sterilní laboratoři odebrat zaschlé kvasinky a přivést je k životu.
|
Zdroj: Twitter@SeamusBlackley
Chléb z tisíciletých kvasnic
|
Zdroj: Twitter@SeamusBlackley
Mumie bizona v aljašském Muzeu severu nazvaná Blue Babe. Vyříznutý vzorek masa skončil s cibulí, česnekem a bylinkami v guláši a měl prý příjemnou, byť poněkud zemitou příchuť.
|
Zdroj: wikimedia Commons/Bernt Rostad from Oslo, Norway
1700 let staré římské víno z německého Špýru
|
Zdroj: wikimedia Commons/Immanuel Giel
Zavřít