Gastronauti Reflexu mají za sebou první obědy. Jaké byly?
3
/
10
Přehled fotografií
Zavřít
1.2. - Petr Mára: Tohle je z Potrefené husy na Pankráci. Grilovaná krkovička 300g a grilovana zelenina, 204 Kč. Příjemná obsluha, maso bylo šťavnaté, prorostlé a dobře připravené a rozhodně si zaslouží 8/10.
|
Zdroj: Petr Mára
Tereza Zamazalová : Jídlo bylo chutné, okořeněné tak akorát, kombinace slaniny a takto upravené čočky zajímavá. 8 z 10 bodů. Dva body srážím za nižší teplotu při podávání. Obsluha je zde milá a příjemná – jak se říká, úsměv nic nestojí, ale udělá hodně. Kuřecí špíz se slaninou a červenou čočku po řecku v Hotel Restaurantu Rango za 89 Kč (151 Kč včetně polévky a nápoje).
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
1.2. - Miroslav Tučka: Kuřecí kapsu plněnou nivou hodnotím 9 body, velké plus za příjemně cibulkovou tatarskou omáčku, v jídelně Pod Juliskou s polévkou a pečivem za cca 65,- Kč.
|
Zdroj: Miroslav Tučka
1.2. - Veronika Pacáková si dnes vystačila s borščem za 29 Kč: Jde o vegetariánský ruský boršč z restaurace KuSKus v Karlových Varech. Je hutný, a to mi k dnešnímu obědu zcela stačí. Zelenina bio, polévka vařená dnes, čerstvá, chutě vyvážené...zakapáno zakysanou smetanou. 7/10, obsluha vynikající.
|
Zdroj: Veronika Pacáková
1.2. - František Ortmann: Ryba na talíři voněla, z rýže se vznášela pára. Pod vidličkou se krásně prolomila krusta z bylinek na ogrilovaném filetu, uvnitř byl losos krásně růžový a šťavnatý. Omáčka jemná lehce citronová probarvená barevným pepřem. Na talíři zbyl po mém obědě pouze vymačkaný citron a stonek citronové trávy. Možná jste čekali spíše kritičtější pohled, ale opravdu není tentokrát co vytknout. 10/10.
|
Zdroj: František Ortmann
1.2. - Jan Klinský si v pardubickém Fresh & Go nijak zvlášť nepošmáknul: Kuřecí maso s houbami, bambusovými výhonky a rýží. Skutečné složení: bambusové výhonky, rýže, kuře, houby, cuketa, cibule, hrášek, brokolice. K tomu 500 ml třešňové coly, 2 plastové vidličky, nůž a ubrousek. K tomu tác s barvou \\\\\'UHO speciál\\\\\'. 5 bodů z 10.
|
Zdroj: Jan Klinský
1.2. - Studentský oběd Jana Káry: Svůj první post jsem nechtěl začít nikde jinde než v mém rodném Nymburce, a to velkým baconem s hranolky. Asi nejlepší hamburgrárna, co znám, nese jméno Strejda Burger a toto menu vám zde s coca-colou naservírují za rovnou stovku. Dávám osm z 10.
|
Zdroj: Jan Kára
1.2. - Ivana Jelínková jedla ve školní jídelně v Poděbradech: Tradičně počesku připravované lasagně s kuřecím masem a poměrně neurčitou, nejspíše sýrovo-protlakovou omáčkou. Nejpozitivnější stránkou byla jejich dostatečná teplota, ne vždy dostáváme jídlo v patřičné teplotě... Co se týče chuti, neohromila ani neurazila, proto průměrný počet bodů 5/10. Školní třešňový kompot je klasika, chutná tak jako chutnal i za našich školních let. Cena: 46 Kč.
|
Zdroj: Ivana Jelínková
1.2. Tereza Vandrovcová: Oběd mi velice chutnal, i když v této restauraci (Country Life, Praha 1)mívám problém, že jelikož má formu samoobslužného bufetu, mám někdy nutkání ochutnat od všeho trochu a nandavat na talíř páté přes deváté :)¨Obsluha byla milá, prostředí harmonické: líbí se mi zejména dřevěné stoly a dekorace, jemné osvětlení a celková architektura daná umístěním restaurace na Starém Městě. S umístěním v centru bohužel souvisí i poněkud vyšší ceny. Celkový dojem: 9. Cena jídla: 84,- Kč.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
1.2. Martin Plichta: Panenská svíčková plněná švestkami a ořechy s lilkem, cuketou a tomatem. Jídlo bych hodnotil 7.. Cena 84,- Kč.
|
Zdroj: Martin Plichta
Zavřít