Druhý oběd našich gastronautů: hovězí líčka, hummus a rychlooběd vlastní výroby.
1
/
10
Přehled fotografií
Zavřít
2.2. - Tereza Vandrovcová: Cizrnová pasta (tzv. hummus) s olivami, cizrnový salát, pizza, mexické fazolky a zeleninová obloha. Rozhodla jsem se znovu zkusit osvědčenou kvalitu Country life, tentokrát však s o něco lepším fotografickým vybavením. Stejně jako včera mi jídlo velice chutnalo. Fazole byly sice mou vlastní vinou studené (věnovala jsem se příliš dlouho focení), ale i tak příjemný gurmánský zážitek. Hummus byl ochucen perfektně skoro jak z arabské restaurace a fazolky byly lehounce pikantní. Pizza měla lahodnou křehkou krustou z rostlinného sýra. Jelikož jsem dnes neměla tak velký hlad, nandala jsem si méně a i cena byla proto příznivější. Obsluha ještě milejší než včera. Zaměstnanci restaurace vypadali velice potěšeně, když jsem jim sdělila, že jejich včerejší výtvor zvítězil v denním hlasování čtenářů Reflexu :) Restaurace Country life, Melantrichova 15, Praha 1 - formou bufetu, cena za váhu. Hodnocení: 9, Cena 75,- Kč.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
2.2. - Miroslav Tučka: Tentokrát hodnotím osmi body, i když klasika byla opět výborná a ačkoliv se jedná o čočku s párkem, lépe už snad ani uvařit nejde. Vajíčko akorát, příjemně křupavá okurka. Jídelna Vivat. Stále za 65,-. P.s: žádná krustička tam nebyla :)
|
Zdroj: Miroslav Tučka
2.2. - Martin Plichta: Krůtí řízek, smetanová bramborová kaše, okurkový salát. 6/10. Hybernia - 84,- Kč (opět se jedná o stejný případ ceny s 20% slevou, standardní cena uvedená na menu 105,- , stravuji se převážně zde)
|
Zdroj: Martin Plichta
2.2. - Veronika Pacáková: Posilám dnešní rychlo-oběd vlastní výroby. Dvě vejce na plátku slaniny a šunky. Sůl, 4barevný pepř a kousek vynikající chlebové bulky. Náklady cca 40,- Kč. Hodnoceni: 4 body.
|
Zdroj: Veronika Pacáková
2.2. - František Ortmann: Dnes jsem vyrazil na oběd se synem přinesl parádní vysvědčení tak jsem to s ním chtěl oslavit dobrým obědem.Vzhledem k tomu, že včera jsem hned napoprvé zažil \"nebe v hubě \" tak je pojmenováno nejvyšší hodnocení kterou může Gastronaut Reflexu udělit.Tak volba byla jasná opět smíchovský Cafe Bar Wigwam.Vybrali jsme si tentokrát ze stálého jídelního lístku ne z denní nabídky .Obsluha nás hned upozornila ,že vyřízení naší objednávky bude trvat o něco déle, podnik byl plný chvilku jsme čekali na místo u sklenky domácího ledového čaje u baru. Já jsem si objednal tagliatelle (155Kč), syn burgr. Po zhruba půl hodině jsem dostal svou pastu, která byla al dente plná sušených rajčat (suší si je zde sami jak jsem se dozvěděl po dotazu ), rukoly, oliv kalamata a celé posypané hoblinkami parmazánu, vše krásně vonělo olivovým olejem, jídlo jsem jen lehce přisolil a opět si velmi jídlo užil. Kdyby nebylo delšího čekání opět bych sahal po známce nejvyšší tentokrát tedy 8/10.
|
Zdroj: František Ortmann:
2.2. - Petr Mára: Obědy v shopping mallu nepatří k těm, na které vzpomínáte celý život. Z nabídky 4 různých čínských fastfoodů jsem zvolil ten, který má v nabídce i sushi. Sashimi jsou pro mě jasná volba. Kvůli sushi sem dojíždět přes Prahu nebudu, ale určitě si 6/10 zaslouží. Dobrý oběd s průměrnou známkou. Obsluha rychlá a bezproblémová, určitě body plus za klasický talíř místo plastového tácku. Oriental city v shopping centru na Vysočanské, cena 300,- Kč.
|
Zdroj: Petr Mára
2.2. - Jan Klinský: Pizza Bismark - slanina, vejce, mozarella, sugo. Skvělé těsto, kvalitní suroviny, milá a vstřícná obsluha. Dávám 9/10 bodů protože 10 má Pán Bůh :-) cena 99,- Kč, pizzeria Comoda, Pardubice.
|
Zdroj: Jan Klinský
2.2. - Jan Kára: Grilovaná vepřová krkovička válená v trojbarevném pepři s opečeným bramborem. Hodnocení 6/10. Cena 89,- Kč. Grand restaurant Nymburk.
|
Zdroj: Jan Kára
2.2. - Iva Jelínková: Z výjimečných důvodů jsem dnes neobědvala ve školní jídelně, ale doma a mnoho času na vaření také nebylo, chtělo to vymyslet nějakou rychlovku. V rodině se snažíme často zařazovat do jídelníčku rybu a tak zvítězila čerstvá porce okouna. Česnekem v jídle se také mnoho pokazit nedá, ještě trocha citrónového pepře a olivový olej. Po jídelníčku ve škole, dáváme přednost i zdravějším příloze a kuskus se vaří sám. Celá příprava oběda mi nezabrala víc než půl hodiny. Neskromně si dávám devítku. -1 bod odčítám za stolování a obsluhu :) Cena oběda: Největší položkou byla samozřejmě ryba, a čerstvá rajčata, cenu oběda odhaduji zhruba na 60-70Kč. Hodnocení 9.
|
Zdroj: Iva Jelínková
2.2. - Tereza Zamazalová: Hovězí líčka konfitovaná s kořenovou zeleninou, omáčkou demi-glace, podávána s bramborovou kaší. Maso bylo krásně křehké, bramborová kaše nadýchaná a smetanová. Body srážím za omáčku, čekala jsem víc; sníst se to dalo, nebyl to žádný průšvih, ale něco mi tam zkrátka chybělo. K zelené „ozdobě“ se vyjadřovat nebudu :)Hodnocení jídla: 8. Místo: Restaurace U Salzmannů. Cena: 79 Kč (104 Kč včetně nápoje)
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
Zavřít