Páteční gastronautský výsadek se obzvlášť vydařil. Hned 3 čtenáři dali plný počet bodů
5
/
8
Přehled fotografií
Zavřít
3.2. – Petr Mára: Ambiente Čestr. Hovězí sashimi, steak a karotka. Chuťově bezchybné, což odpovídá i mistu. Kéž by člověk takhle mohl jist každý den. 10/10. Cena cca 500 Kč.
|
Zdroj: Petr Mára
3.2. – Miroslav Tučka: Úřední povinnosti mne dohnali do Liberce, na oběd do restaurace Plaudit. Ve 111,- Kč menu bych zmínil vynikající zelňačku a relativně dobrý kuřecí steak na sladké kukuřici s hranolkami. Té kukuřice byla pod steakem opravdu záplava a většinu jsem jí nechal. Hodnotím celkově 8 body a omlouvám se za kvalitu obrázku. V pondělí opět pošlu pozdrav z jídelny :)
|
Zdroj: Miroslav Tučka
3.2. – František Ortmann: Dnes jsem vyrazil za \\"českou klasikou\\" do Restaurace Sokol v Řepích.Místo k jídlu jsem si našel v zimní zahradě (v části koukáte na pivní tanky), obsluha v minutě \\"co si dáte k pití\\". Vybral jsem si z poledního menu kde velkým písmem vystupovalo KNEDLO VEPŘO ZELO za neuvěřitelných 70 Kč. Trošku s obavou jsem si ho u milé obsluhy objednal, když během chvilky jsem měl na stole točené nealko pivo a do pár minut i mé \\"knedlo vepřo\\". Na první pohled poctivá porce masa, zelí i houskových knedlíků (dubenecký knedlík - přesto, že zde nevznikl byl chutný a hlavně na můj dotaz zda knedlíky zde připravují nikdo nelhal že ano) vepřová plec byla krásně šťavnatá, dnes tedy poctivá porce české klasiky za velmi příznivou cenu, tentokrát jsem oběd nezvládl dojíst prostě extra velká porce. 7/10.
|
Zdroj: František Ortmann
3.2. – Jan Klinský: Dnes trávím den v Chrudimi a tak sem se rozhodl neochudit vas o Chrudimskou specialitu. Asijská restaurace - Česká kuchyně. Jídlem je kuřecí řízek s hranolky a bohatou oblohou. Řízek byl výborný hranolky tragické. Dávám 3/10, cena 70,- Kč.
|
Zdroj: Jan Klinský
3.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Jarní veganské závitky s nudlemi. KDE: Restaurace Loving Hut, Praha 2, Londýnská 35. JAK (hodnocení): 10. ZA KOLIK: 110 Kč. CELKOVÝ DOJEM: Příjemně křupavé smažené závitky z rýžového papíru plnené zelím, nudlemi, mrkví, tofu a houbami šitake doplněné rýžovými nudlemi, lehce pálivou sladkokyselou Au Lac omáčkou s klíčky a zeleninovou oblohou se zálivkou. Voda zdarma. Obsluha usměvavá a pozorná. Prostředí trochu prostší, ale příjemné. Jelikož to na mě byla trochu moc velká porce, potěšilo zabalení s sebou zdarma. Nemám výhrad a dávám za 10 :)
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
3.2. – Jan Kára: Selský talíř ( Jitrnice, jelito, vařené brambory, kysané zelí) 85,- restaurace hotelu Grand Nymburk. Za brambory dávám mínus pět, byly jak ze školní jídelny, za zelí plus dva (chuťově lepší zelí jsem nikdy nejedl), za jitrnici plus jedna, za jelito mínus tři. Ne, že by mi vadila velikost, ale nemělo v sobě takovou tu správnou sladkou krev, a co se týče koření, tak by taky mohlo být lepší. Takže celkově 5 bodů z 10. Měl jsem si možná dát prdelačku, kterou měli kluci vedle. Bylo mi od nich vytčeno, že jsem se ochudil a měl bych tedy z oběda lepší zážitek.
|
Zdroj: Jan Kára
3.2. – Ivana Jelínková: Pečené kuře s domácí nádivkou. Dnes jsou pololetní prázdniny a tak se v jídelnách nevaří. Volba padla na osvědčenou restauraci u Poděbrad. Vybírala jsem z hotovek. Bohužel jsme si na jídlo museli poměrně počkat, byť jsme tu byli úplně sami. Jidlo bylo docela přemaštěné a studené. Nejlépe z toho nakonec chutnala právě nádivka. A i když to příjemná obsluha kompenzovala pozorností podniku, v podobě sladkého dezertu, hodnotím 6 body. Restaurace Na Střelnici, Poděbrady, cena: 72,- Kč
|
Zdroj: Ivana Jelínková
3.2. – Tereza Zamazalová: Restovaná čerstvá kachní játra na cibulce, podávaná s rýží a redukcí z portského ročníkového vína. Dnešní oběd byl prostě dokonalý, není co dodat. Podnik patří k mým nejoblíbenějším v Plzni, je zařazen i v první stovce Maurerova výběru – a naprosto oprávněně. Jídla jsou připravována pečlivě s důrazem na každý detail, kuchař ví co dělá, obsluha je perfektní, místo příjemné. Hodnocení jídla: 10. Místo: el Cid Corso. Cena: 95 Kč (155 Kč včetně polévky a nápoje)
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
Zavřít