Filé s kroketami a domáci falafel se zbytky z Tesca. Gastronautská mise Reflexu pokračuje
6
/
7
Přehled fotografií
Zavřít
6.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Falafel Tabouleh. KDE: Doma. JAK (hodnocení): 8. ZA KOLIK: 20,- Kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem doma usmažila falafel neboli arabské placičky z cirzny s cous cous salátem, sojovým jogurtem a pikantní harisou. Tento recept již používám dlouho a je mezi mými přáteli velice oblíben. Náklady nebyly vysoké, neboť suroviny na tento recept jsou samy o sobě levné, ale navíc byl cous cous a rajčata nalezena za Tescem (aneb malá ochutnávka freeganství). Dávám hodnocení 8, protože cous cous jsem ve spěchu nenechala dostatečně nabobtnat, ale falafel byl vynikající.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
6.2. – Miroslav Tučka: Pozdrav z jídelny: tentokrát hodnotím gratinované rybí filé s kroketami 6 body, jako správný \\"sportovec\\" jsem vynechal tatarku. Filé obvykle bývá šťavnaté, ale tentokrát bylo poněkud vysušené. Ale kdo by neměl rád krokety :) Dva kruhy čerstvého zelí vždy vítám skoro jásotem, je mé oblíbené. Kečup zůstal netknut, byl již na talíři bohužel předpřipraven.
|
Zdroj: Miroslav Tučka
6.2. – Petr Mára: Polední nabídka dnes obsahovala pečené kuřátko s bramborovou kaší, kterou jsem vyměnil za grilovanou zeleninu. Chuťově výborné, určitě 9/10. Totéž platí i pro obsluhu. Cena 140,- Kč, Restaurace Perpetuum v Dejvicích.
|
Zdroj: Petr Mára
6.2. – Veronika Pacáková: Hezký den z brněnské restaurace Steake house K1. Po vyčerpávajícím tréninku kickboxu jsem si sem zašla na menu. Vybrala jsem si rajskou omáčku s masovými kuličkami a místo houskového knedlíku jsem si vyžádala vařený brambor. Byla výborná. Cena 69,-Kč. Hodnoceni: 8 bodů.
|
Zdroj: Veronika Pacáková
6.2. – František Ortmann: Pondělí tradičně hektický den ,takže nemám čas na nějaké gastro výlety.Volím tedy sázku na jistotu nejblíže mé kanceláře. Tentokrát vybírám kuřecí roládu plněnou špenátem a uzeným sýrem, k tomu šťouchané brambory. Přestože nejsem milovník kuřecího masa, roláda je šťavnatá voní po sýru, brambory jsou více kaše než šťouchané brambory ale v chuti velmi dobré. Celkově oběd ničím nepřekvapil, ale ani nezklamal a vzhledem k milé obsluze a velmi rychlému vyřízení mé objednávky a to celé za velmi dobrou cenu 100,- Kč jde o lehký nadprůměr, hodnotím 7/10. Snad zítra bude více času abych mohl zajít někam jinam než do mého již tradičního Café Bar Wigwam.
|
Zdroj: František Ortmann
6.2. – Jan Kára: Doufám, že svojí omeletou se špenátem neurazím ty, kteří čekali na další restaurační gastroblafy, které si tak rád dávám v nymburských hospodách. Jsem totiž u rodičů na vesnici a cesta v mrazu až na druhou náves, kde je hospoda, mě moc neláká. Cenu se mi propočítávat nechce, protože jednak znám jenom polovinu cen všech surovin a jednak proto, že výsledek by byl pár korun a to mi za tu práci nestojí. Snad dodám už jenom, že v omeletě jsou 4 vajíčka, půl hrnku hrachu, několik lžic mléka, mouka. Ve špenátu je ještě smažená cibule, hrášek a paprika. Dávám v dobré víře a se spokojeným žaludkem 7 bodů z 10ti.
|
Zdroj: Jan Kára
6.2. – Ivana Jelínková: Vepřová kýta s dijonskou omáčkou a pšeničným bulgurem. Hodnocení: 10, doma. Chřipkový bacil, mě připravil o další oběd ve školní jídelně a tak bylo třeba se opět vrhnout na vaření. Nejpracnější na tomto jídle je omáčka. Snažíme se z jídelníčku vytěsnit mouku a tak místo jíšky je omáčka dělaná ze zeleninového základu. Díky hořčici je pak lehce pikantní. Bulgur je výborná varianta místo rýže. Náklady na porci oběda se pohybují okolo 60,- Kč.
|
Zdroj: Ivana Jelínková
Zavřít