Blafy, rychlovky i spálený jazyk. Gastronauti Reflexu dnes měli pech
1
/
9
Přehled fotografií
Zavřít
8.2. – Ivana Jelínková: „Smažák“ - skutečně „zdravý“ oběd, patří samozřejmě u dětí k nejoblíbenějším. Jak se dá tahle klasika ještě více zkazit? Naprosto nepřiměřenou teplotou, která z údajného sýra dělá, samžené gumové cosi. Jeho hodnota je snad jen v tom, že je poživatelný. A nezachrání to ani sladký mrkvový salát, ke kterému mám odpor již od svých školních let. Školní jídelna, hodnocení 2/10, cena: 46,- Kč.
|
Zdroj: Ivana Jelínková
8.2. – Jan Klinský: Dnešek trávím u rodičů a tak mi oběd připravila sestra. Jedná se o krupicovou kaši s cukrem a jahodami. Jahody v počítači na té fotce z telefonu vypadají vybledlé, ale ve skutečnosti byly krásně červené. Kaše byla hutná a výborná. Dávám 8/10.
|
Zdroj: Jan Klinský
8.2. – Veronika Pacáková: Po tréninku a po noci strávené v ovčíně po těžkém porodu tří jehňátek jsem se dnes odměnila pořádným kusem masa. Podruhé v tomto týdnu v restauraci Steak house K1 jsem se odměnila gratinovanou vepřovou kotletou a italskými bramborami (plátky se sušenými rajčaty a zakysanou smetanou). K tomu džbánek s kohoutkovou vodou s citronem a mátou za dvacku. Hodnotím 8 body. Obsluha by se mohla polepšit. Trocha života do toho obsluhování by neuškodila a kdyby přidali úsměv, byl by to ráj;-) Cena celého oběda 189,-. A teď vzhůru zase do ovčína...
|
Zdroj: Veronika Pacáková
8.2. – František Ortmann: Dnes jsme s kamarádem tradičně využili nabídky poledního menu, to mé mimo polévky (vynikající, ale polévka sem nepatří) nabízelo \"českou\" kuřecí čínu. Rýže byla vlažná ovšem maso výborně ochucené, šťavnaté, zelenina \"křupala\". Obsluha usměvavá, vše vyřízeno rychle s elegancí. Takže jen díky rýži musím ubrat z maxima proto dnes 8,5 z 10. Cena 110,- Kč.
|
Zdroj: František Ortmann
8.2. – Jan Kára: Dnes to byl gastroblaf. V restauraci U Kotherů v Nymburce, kde se obvykle dobře najím vytvořili něco, za co jsem ve školní jídelně platil 23 korun. Tento výtvor byl za 63,- a byla to krůta se zelím a bramborovým knedlíkem. Maso udělali celkem dobře, krůta aspoň nebyla suchá, ale fajnšmekr knedlíků co vypadají a chutnají, jako by vypadly z balení s panenkou Barbie zrovna nejsem. Se zelím u mě taky neuspěli. Dávám 3 body z 10ti. Tři body proto, že i když mi to extra nechutnalo, mám pořád úctu k jídlu. Že jí nemají kuchaři je věc druhá.
|
Zdroj: Jan Kára
8.2. – Tereza Zamazalová: Čevapčiči s opečeným bramborem a hořčicí. Šílený týden pokračuje, práce se valí ze všech stran, proto jsem dnes nepohrdla rychlovkou; maso bylo dobře ochucené, akorát tou delší tepelnou úpravou trochu potrápené. Jinak brambory dobré, nevysušené. Obsluha milá jako vždy :) Hodnocení jídla: 7. Místo: Hotel Restaurant Rango. Cena: 79,- Kč .
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
8.2. – Miroslav Tučka: Dnešní menu skoro jak přes kopírák se školní jídelnou, akorát s rozdílem, že jsem si spálil o horký kuřecí špíz se sýrem jazyk. Opět jsem si z dnešního menu vybral to s tatarkou. Strouhaná mrkev se hodí ke všemu, špenátovou polévku jen zmíníň, že byla dobrá. Jídelní pokrm za 65,-. Hodnocení 8 body je čistě soukromá záležitost :))
|
Zdroj: Miroslav Tučka
8.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Pečená rostlinná uzenina se zeleninou, bramborová kaše. Kde: Restaurace Maitrea, Týnská ulička 6, Praha 1. Hodnocení: 8. Za kolik: 108kč/menu s polévkou a vodou. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla na polední menu restaurace Maitrea, které obsahovalo lahodnou špenátovou polévku s uzeným tempehem a hlavní jídlo tvořené chutnou rostlinnou uzeninou, jemnou bramborovou kaší, (pře)vařenou zeleninou a dobře ochucenou oblohou. Zelenina mohla být vařena kratší dobu, nicméně celkový dojem byl přesto pozitivní. Nelíbila se mi nemožnost rezervovat v poledne stůl pro méně než 4 osoby a také, že se na focení část obsluhy netvářila zprvu příliš nadšeně, ale jinak byl početný obsluhující personál moc milý a pozorný. Jídlo bylo na stole pár minut po objednání, stejně tak jako účet. Interiér restaurace je zařízen ve stylu feng shui a působí velice příjemně. Škoda jen, že někdy mají menu pouze vegetariánské (nikoliv veganské, které vyhledávám).
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
8.2. – Martin Plichta: Kuřecí steak s bilinkovým máslem a zeleninou, štouchané brambory s cibulkou. Hybernia, 105,- kč, 6/10.
|
Zdroj: Martin Plichta
Zavřít