Polévka pro nemocnou a trhanec s pivem. Gastronautská mise Reflexu pokračuje
1
/
9
Přehled fotografií
Zavřít
9.2. – Veronika Pacáková: Včerejší noc byla na Samotě krutá. Bojovaly ovečky i já s horečkou 38,3 a zimnicí. Dnešní oběd je proto skromný, leč velmi chutný. Pro zotaveni z absolutního vyčerpání silná zeleninová polévka \\\"co dům dá\\\" (cibulka, petržel, rajčata, kukuřice, hrášek, mrkev, malé kedlubničky a hříbky z našeho lesa). Svoji vlastnoruční dobrotu hodnotím 9 z 10. Cena zanedbatelná;-)
|
Zdroj: Veronika Pacáková
9.2. – Petr Mára: Dnešní volba padla na expres menu (poledni nabídka) v Čestru. Uzený hovězí krk s křenem a karotkou - a byla to dobrá volba - 9/10, cena 180,- Kč.
|
Zdroj: Petr Mára
9.2. – Jan Kára: Po tom, co mi dneska v restauraci u Kotherů (kousek od které bydlím a proto se mi nechtělo chodit v tom sněhu daleko) přinesli na stůl \\\"Císařský trhanec\\\" s broskvovým a jahodovým kompotem, jsem si říkal, že to dneska bude zase celkem vtipná fotka. Trhanec vypadá asi jako koláč vysypaný do talíře a politý jahodovým pyré... Každopádně chutnalo to dobře a tak dávám 6 bodů z 10ti. Cena 59,- za trhanec a kompot.
|
Zdroj: Jan Kára
9.2. – Ivana Jelínková: Dnešní, pro naši jídelnu také již typický oběd, hodnotím jako lehce nadprůměrný. Patří k těm chutnějším, které nám připravují. Osobně mám raději čočku na kyselo, i když ve většině stravovacích zařízení se připravuje spíš trochu nasládlá. Čočka s uzeným masem, školní jídelna, hodnocení 7/10. Cena: 46,- Kč.
|
Zdroj: Ivana Jelínková
9.2. – Miroslav Tučka: Dnešní týden je opravdu kuřecí, ale aby mi nenarostla křídla, na pátek jsem si objednal kapustový karbanátek. Gratinovaná kuřecí prsíčka s broskví a hranolkami - naštěstí tenhle gastrohoror dob minulých v naší jídelně dělají skoro s láskou a je velice chutný, vždy mu dám přednost před buchtičkami s krémem nebo masovou směsí. Zelí perfektní, hranolky čerstvé, kečup ... no, byl tam taky. Hodnotím opět 8 body, protože jsem se dobře najedl a kuchařky se na mně usmívaly.
|
Zdroj: Miroslav Tučka
9.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Halušky se zelím a uzeným tempehem, pizza a zeleninová obloha. Kde: Country Life, Melantrichova, Praha. Hodnocení: 10. Kolik: 80,- Kč. Celkový dojem: Ačkoliv halušky možná nevypadají dvakrát fotogenicky, chuť byla nepřekonatelná, proto si dovolím dnes dát plný počet bodů. Tempeh byl lehce osmažený a dobře okořeněný. Zelí bylo tak akorát kyselé a omaštěné. Pizza s lahodnou křupavou kůrkou ani obloha z čerstvé bio zeleniny jako vždy nezklamala. Obsluha velice milá, prostředí příjemné, gurmánský zážitek dnes podtrhlo romantické sněžení za okny:)
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
9.2. – Martin Plichta: Smažená vepřová pečeně ochucená česnekem, selský bramborový, salát. 9/10, Hybernia, 105,- Kč.
|
Zdroj: Martin Plichta
9.2. – Tereza Zamazalová: Dnešní jídlo bylo opět skvělé, dobře dochucené, nemám co dodat... Snad jenom že je škoda, že občas nejde fotkou přenést i vůně :-) Porce byla opravdu velká, takže mám ještě část zabalenou k večeři. Musaka - řecký pokrm s cuketou, lilky, bramborami a masovou směsí s rajčaty, hodnocení jídla: 10. Místo: el Cid Corso. Cena: 95 Kč (155 Kč včetně polévky a nápoje)
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
9.2. – František Ortmann: Po včerejším fajn obědě v restauraci NA KOPCI ( podle některých všeználků zde blaf ) bohužel dnes nemohu svou misi rozšířit. Dolehla na mě nějaká nemoc tak se ji budu snažit zahnat (viz. foto) abych mohl zítra v plné polní opět vyrazit na svou gastrocestu :-)
|
Zdroj: František Ortmann
Zavřít