Páteční oběd gastronautů Reflexu: Utopené gnocchi, koblihy s kakaem a kapustové vzpomínky
1
/
9
Přehled fotografií
Zavřít
10.2. – Ivana Jelínková: Nikdy jsem nepochopila, že mohou být koblihy považovány hlavní jídlostejně jako buchty. Dát si jednu ke kávě nebo čaji určitě, ale jako oběd? Koblihy byly neuvěřitelně mastné a obalené ve vrstvě cukru. Dva body dávám za dobrou meruňkovou marmeládu uvnitř a za skvělé kakao. Přiznávám tenhle oběd jsem pro gastronautí hodnocení pouze ochutnala, ale nesnědla. Hodnocení 2/10. Školní jídelna, cena: 46,- Kč.
|
Zdroj: Ivana Jelínková
10.2. – Tereza Zamazalová: Jehněčí maso dušené na tomatech se zeleninou podávané s dlouhozrnnou rýží. Je pátek a já nestíhám obsáhlejší komentář - jídlo mi velmi chutnalo, maso bylo výborně ochucené, obsluha je profesionální a velmi milá. Hodnocení jídla: 10. Místo: el Cid Corso. Cena: 135 Kč (195 Kč včetně polévky a nápoje).
|
Zdroj: Tereza Zamazaloví
10.2. – Jan Klinský: Dnes jsem si dal v restauraci Comoda v Pardubicích gnocchi s parmskou šunkou, pórkem a smetanovou omáčkou. Dnes nechutnalo ani mě a to je co říct. Gnocchi byly výborné, šunka taky ale omáčka příšerně ale příšerně slaná dávám 3/10. Cena 119,- Kč.
|
Zdroj: Jan Klinský
10.2. – František Ortmann: Nemoc odešla takže jsem opět mohl vyrazit na mou gastronautskou misi a to do mého oblíbeného Wigwamu na Praze 5 kde v nabídce byla pečená vepřová kotletka na tymiánu s bramborovými placičkami a marinovanými fazolemi to vše za 125,- Kč. Výborný svěží oběd hodnotím 9/10.
|
Zdroj: František Ortmann
10.2. – Petr Mára: Restaurace Avion v Holešovicích, zvolil jsem poledni nabídku kuře teryaki s grilovaným ananasem a zeleninou za 120,- Kč. Hodnocení 8/10.
|
Zdroj: Petr Mára
10.2. – Veronika Pacáková: Zasálám foto svého dnešního obědu z brněnské restaurace Steak house. Dnešní nasup v podobě \"Gratinovaných vepřových panenek z části s kolečky poličanu, rajčaty a mozzarellou a kolečky poličanu a uzeného sýra\"Jako příloha grilovaná zelenina. Hodnotím 9 z 10. Cena 180,- Kč.
|
Zdroj: Veronika Pacáková
10.2. – Tereza Vandrovcová: Voňavé pšeničné plátky á la kuře v omáčce s cuketou, mrkví, cibulí a rýže. Kde: Vegan City, Husitská 45, Praha 3. Hodnocení: 10.Kolik: 120,- Kč. Celkový dojem: Plátky à la kuře byly do zlatova upečené, křehké s lahodnou křupavou kůrkou. Oceňuji též vkusně nakrájenou zeleninu al dente v lehce pikantní omáčce z vietnamských bylinek. Ačkoliv si dobře uvědomuji, že tento oběd bude průměrnému českému strávníkovi připadat jako naprosté sci-fi, je to delikatesa, kterému klasické kuře nesahá ani po kotníky a dávám za deset. Prostředí je sice skromné, ale příjemné a vyvažuje méně vábné žižkovské sousedství. Obsluha velice milá.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
10.2. – Miroslav Tučka: Jak jsem řekl, tak jsem dostal: kapustový karboš s bramborovou kaší ozdobenou výrazným pórkem, mrkvovým salátem byl skvělý, zavzpomínal jsem na doby, kdy se kapusta u nás doma cpala prakticky do všeho. Hodnotím 9 body hlavně za to že je už pátek, ale samozřejmě také za chuť a vzpomínky. 65,- Kč jídelna.
|
Zdroj: Miroslav Tučka
10.2. – Jan Kára: Z poledního menu, jsem si dnes v restauraci U Gregorů dal kuřecí roládu plněnou jarní nádivkou se šťouchaným bramborem. K pití Budvar. Obsluha rychlá, chuť dobrá, salát na talíři mi nevadil. Já ho totiž jím. Cena bez piva 78,-. Dávám 8 bodů z 10ti.
|
Zdroj: Jan Kára
Zavřít