Odlehčené pondělí: Gastronauti Reflexu si vystačili s polévkami a dezerty
1
/
9
Přehled fotografií
Zavřít
13.2. – Veronika Pacáková: Dnes jsem se po velmi náročném týdnu plném rozeni i umírání jehňátek odměnila vlastnoručně uvařenou luxusní domací zelňačkou. Recept jednoduchý, příprava snadná, chuť takřka nepopsatelně skvělá;-) Chutnala cele rodině a i kamarád Lubošek, co k nám včera přijel na návštěvu si ji velmi chválil. Hodnotím tentokrát 10z10 a ještě teď se olizuji. Cena: 2x kysané zeli v sáčku, zakysaná smetana, kvalitní klobáska, bio brambory, cibulka, olivový olej, trocha hladké mouky, cukr, sůl, pepř... Škoda, že nemůžete ochutnat a tak přeji alespoň krásný den.
|
Zdroj: Veronika Pacáková
13.2. – František Ortmann: Dnes tradičně oběd ve Wigwamu vybírám z poledního menu dušené hovězí zadní, poté ogrilované s petrželovým pestem a opečenými francouzskými bramborami grenaile s grilovaným rajčátkem za 125,- Kč. Na pondělí trefa do černého 10/10.
|
Zdroj: František Ortmann
13.2. – Tereza Zamazalová: Bramborový krém s bazalkovým pestem. La Tartalette je malé francouzské bistro přímo na náměstí. V nabídce je každý den zeleninový krém, dále několik sendvičů, salátů a francouzské koláče (sladké i slané). Chodím sem moc ráda, jedná se o rychlé a kvalitní občerstvení - fastfoodům se vyhýbám obloukem, takže když potřebuji něco rychlého, mířím sem. Je možné posedět či vzít si jídlo s sebou. Dnes mi není moc dobře, takže jsem si vzala pouze polévku s sebou. Způsob stolování teda nic moc, v kanceláři nemáme hluboké talíře :-) Hodnocení jídla: 9. Místo: La Tartalette. Cena: 34,- Kč
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
13.2. – Petr Mára: Příjemný podnik Restaurace Za Větrem, Praha 4 Krč. Z denní nabídky jsem zvolil vepřovou krkovici s grilovanou zeleninou za 125,- Kč a rozhodně jsem neprohloupil. 8/10.
|
Zdroj: Petr Mára
13.2. – Jan Klinský: Sice se zpožděním ale zasílám svůj oběd. Je jim vynikající dezert z nejlepší cukrárny v Pardubicích Senecio. Je jim mascarpone brusinka smetana. Dokonalý dezert. 9/10 cena 69,- Kč.
|
Zdroj: Jan Klinský
13.2. – Ivana Jelínková: V tomto týdnu jsou v našem okrese jarní prázdniny. Takže budu trochu na cestách. Tentokrát obědvám v restauraci Koštovna U vodníka, Hotelu Pod sluncem v obci Třebíz nedaleko Slaného. Do křupava grilovaný losos, šťouchané brambory. Losos měl skutečně vynikající křupavou kůrčičku. Šťouchané brambory byly výborně ochucené slaninou a cibulkou. O bod méně dávám jen za grilovanou zeleninu. Jinak skvělá, byla bohužel okořeněna tymiánem, který mě osobně nechutná. Obsluha příjemná a na úrovni! Hodnocení: 9/10. Cena: 188,- Kč
|
Zdroj: Ivana Jelínková
13.2. – Miroslav Tučka: Dnešní mise připomínala páteční přistání s karbanátkem, jen dorazilo jiné "maso" v podobě obalené tresky s kaší a rajčatovým salátem. Menu pro sportovce bylo jiné, ostatně většinu lehčích menu v podobě vařeného kuřátka v páře nebo těstovin s brokolicí většinou nechávám bez povšimnutí. I když kaše i ryba byla výborná, hodnotím 7 body.
|
Zdroj: Miroslav Tučka
13.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Uzený tempeh na česneku a tymiánu s tagliatelle a rukolou. Kde: doma. Hodnocení: 9. Kolik: 30-40,- Kč. Celkový dojem: Dnes jsem se rozhodla uvařit jídlo, které patří u nás rodině i mezi přáteli mezi nejžádanější (i můj maso-jedoucí otec tvrdí, že tempeh nemá mezi masy důstojnou alterntivu). Uzený tempeh je lahodný sám o sobě, ale česnek jeho chuť podtrhuje, rostlinná smetana zjemňuje a tymián dodává specifickou chuť. Nahořklá, křehká a hlavně čerstvá rukola je přelitá sladkokyselým sirupem z aceta balsamica a olivového oleje a celkově příjemně kontrastuje s tempehem. Ze skromnosti dávám 9, ale přátelé, které jsem pozvala, hovoří v souvislosti s dnešním oběděm o kulinářském orgasmu:)
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
13.2. – Jan Kára: Dobrý den, jsem inženýr Králík. Pondělí opět u rodičů na Loučeni. Hodnotím 6 body z 10ti, protože králíka mám rád a to i přesto, že jsem ho v dětství měl každý týden. Rýže byla s hráškem, kukuřicí a mrkví. Dnes oceňuji především fakt, že jsem si oběd nemusel vařit, ale stačilo to ohřát v mikrovlnce.
|
Zdroj: Jan Kára
Zavřít