Valentýnské menu se vyvedlo. Tak jako ostatní úterní gastronautské výsadky
4
/
8
Přehled fotografií
Zavřít
14.2. - Ivana Jelínková: Flambovaný valentýnský talíř pro 2 osoby, Restaurace Koštovna U vodníka, Hotel Pod sluncem, Třebíz. I když nejsem příznivcem svatovalentýnského červenání, svátečnímu menu jsme neodolali. Na talíři s pečenými a šťouchanými bramborami, grilovaným kukuřičným klasem a avokádovým dipem, hořelo špenátem plněné kuřecí a vepřová panenka. Do ceny celého menu patřil ještě předkrm, dezert a láhev vína. Oběd jsme si opravdu příjemně vychutnali. Cena za celé menu byla 474Kč. Hodnotím 9/10, protože hlavní chod by snesl poněkud teplejší servírování.
|
Zdroj: Ivana Jelínková
14.2. - Jan Klinský: Výborný maďarský gulášek z Potrefené husy v OC Chodov. Úžasná obsluha, skvělé jídlo. Jemňoučký masíčko. Křehký bramboráčky. Nezajímá mě, že jídlo nemá 7 barev a nutriční hodnotu. 10/10
|
Zdroj: Jan Klinský
14.2. - Jan Kára: Dnešní oběd jsem si dal v nymburské restauraci U Anny Šmejdířky. Z poledního menu jsem si obědnal: mexické rizoto s kuřecím masem, sypané parmazánem. Cena 79 Kč. Hodnotím 7 body z 10. Celá směs chutnala výborně, ale byla trochu suchá. Rizoto však bylo nadmíru poctivé, což usuzuji podle toho, že v něm bylo více masa než rýže. K jídlu jsem měl i bramboračku, která neměla chybu a byla v ceně jídla.
|
Zdroj: Jan Kára
14.2. - Tereza Zamazalová: Protože k únoru zabíjačky patří, vyrazila jsem dnes na jitrničku. Restaurace je v podzemí, takže na focení tam není moc dobré světlo – na fotce to tedy vypadá spíše na jelítko, ale byla to opravdu jitrnice. Okořeněná byla dobře, ale od té doby, co jsem ochutnala jitrnici v pražském Lokále, mám nastavenou laťku poměrně vysoko. Brambory byly uvařené tak akorát; body přidávám zejména za zelí, které mi opravdu chutnalo. Pečená jitrnice s dušeným zelím a vařeným bramborem v restauraci Rozmarýn za 75 Kč dostala 7 bodů.
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
14.2. - František Ortmann: S přáteli jsem zašel na pěkný oběd. Vybral jsem si pomalu pečený bůček s bramborovou tortilou a růžičkovou kapustou. To vše za 90 korun poměr cena kvalita za minimálně 8 bodů z deseti.
|
Zdroj: František Ortmann
14.2. - Petr Mára: Poledne mě zastihlo v Bratislavě v hotelu Crowne Plaza. Z nabídky bufetu jsem zvolil kombinaci zeleniny, pečeného kuřecího, hovězí a štiky. Bufet bývá často problematický z hlediska výběru, zde naštěstí k žádnému prohřešku nedošlo a nejvíce sedí hodnocení 7/10. Obsluha skvělá, cena neznámá, oběd jsem si neplatil.
|
Zdroj: Petr Mára
14.2. - Miroslav Tucka. Doufám, že se neleknete vyceněných zubů pečeného pstruha, který když je v menu, musí být můj. Tentokrát byl krásně máslový, jemný, příjemně osolený a v troubě nestihnul vyschnout. Brambory OK, zelíčko výborné. Hodnotím 10 body za výbornou chuť a změnu oproti minulému týdnu.
|
Zdroj: Miroslav Tučka
14.2. - Čínské nudle se zeleninou a sladkokyselé sojové kostky s paprikou. Veganský svět, Zborovská, Praha 5. Hodnocení: 6. Cena: 50Kč. Zašla jsem si do vietnamské restaurace Veganský svět, kde je jídlo servírováno formou samoobslužného bufetu. Bohužel jsem neměla ve výběru z bufetu šťastnou ruku a trochu mě to zklamalo. Nudle byly poněkud suché a sojové maso na můj vkus bylo zase příliš sladké, ačkoliv si dovedu představit, že to někomu v této úpravě chutná. Naopak oceňuji křupavou brokolici vařenou v páře a červenou řepu. Interiér restaurace je moc příjemný (podobně jako ve Vegan City vyvažuje nepříliš vábné smíchovské sousedství), obluha byla usměvavá a velmi pozorná.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
Zavřít