Gastronauti shrnutí
4
/
8
Přehled fotografií
Zavřít
17.2. - František Ortmann: Dnes mimořádný úlovek na mé gastronautské misi a to oběd s kamarádem v THE SUSHI BARu tradičně na Praze 5 .Jako předkrm jsme zvolili Tempura fish, tedy osmaženého tuňáka s ovocno zeleninovou omáčkou, salát z mořské řasy s mrkví, sojové klíčky v kari, hakusai-kvašené čínské zelí a houbičky shitake (sladké), následovala MISORAMEN-miso polévka, vaječné nudle, smažená kreveta a zelenina. Sashimi set obsahoval SAKE (losos), MAGURO (tuňák), mořskou tresku a lososový kaviár. Nigiri s plátkem SUZUKI (mořský vlk), UNAGI (sladkovodní ogrilovaný úhoř) a HOTATEGAI (mušle Svatého Jakuba). Sladkou tečku za obědem na minimálně 10/10 obstarala zmrzlina ze zeleného čaje s jahodami. Krásný konec gastronautského týdne.
|
Zdroj: František Ortmann
17.2. - Tereza Zamazalová: Dal Makhani – čočka s indickými plackami Hodnocení jídla: 9 Místo: Indická restaurace v Plzni. Cena: 75 Kč. Hodnocení: O víkendu mě čeká větší konzumace masa, takže dneska jsem zvolila k jídlu něco odlehčeného – tradiční pandžábské jídlo. Čočka byla příjemně pikantní, voněla zázvorem a chutnala moc dobře. Indické placky si dávám jako přílohu v této restauraci pokaždé, jsou vždy čerstvé a vláčné.
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
17.2. - Petr Mára: Jehněčí kotletky se špenátem za 146 Kč v Molo 22 (Holešovice, Praha). Nebylo to špatné, ale zároveň nic, kvůli čemu by se sem človek vracel. 6/10
|
Zdroj: Petr Mára
17.2. - Jan Kára: Dnes jsem si v pražském Klubu cestovatelů na Masarykově nábřeží dal KUŘECÍ ZIGNÍ- Pikantní dušené kuřecí maso v zelenině, podávané s pitou se šípkovým čajem za 89,- Oběd hodnotím sedmi body. Mohlo to být pálivější. Obsluha rychlá a atmosféra podniku skvělá.
|
Zdroj: Jan Kára
17.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Kantonská specialita na kari. Kde: Loving Hut v Londýnské (Praha). Hodnocení: 9. Kolik: 134 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla do své nejoblíbenější restaurace na kantonskou specialitu na kari. Oceňuji estetický rozměr tohoto jídla, krásně upravenou rýži posypanou sezamem i rozvržení pšeničných plátků, i když obligátní list salátu v omáčce mohli klidně vynechat. Plátky byly jemné, lehce křupavé a omáčka voněla po Indii a chutnala fantasticky. Obsluha byla velice milá jako vždy.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
17.2. - Veronika Pacáková: Dnes handmade výroba doma na lince, ;-)\\\\" píše Veronika Pacáková. \\\\"Instantní obilninová kaše české výroby Nomina (krabice 300g za 33 Kč). Rozmíchaná v horkím mléce. Do toho jsem vmíchala ovesné vločky, posypala slunečnicovým a dýňovým semínkem. Zalité naším medem ze Samoty a maminčinou domácí meruňkovou marmeládou. Myslím, že z fotky je patrné, že i když jsem si to chystala pro sebe, bylo to s lásko. ;-) Hodnotím 9 z 10 jen proto, že obědvám sama. Cena? No řeknete sami!
|
Zdroj: Veronika Pacáková
17.2. - Ivana Jelínková: Kuřecí Cordon Bleu, šťouchané brambory, Restaurace Arte, Šumperk, cena 99,-. Dnes jsme se pracovně ocitli v Šumperku. V doporučené nejbližší restauraci jsme si vybírali z hotových jídel. Celkově malinko sušší chuť jídla jsme podpořili vhodným nápojem. Na talíři chyběla alespoň trocha svěží zeleniny. V ceně byl ještě brokolicový krém a dezert. V poměru cena výkon dávam 6 bodů.
|
Zdroj: Ivana Jelínková
17.2. - Miroslav Tučka: přerušil válení v posteli výletem do restaurace Valcha na Pražském Břevnově. Za 99 Kč si dal menu se zelňačkou a brasírovaný hovězí krk protknutý česnekem s bramborovou kaší. Většinou hovězímu v restauracích, kde to neznám, nefandím, ale zde jsem zatím neměl výtku. Vidlička projela masem jako bych krájel dort, rád bych okomentoval i vůně, ale ucpaný nos se nedal přemluvit. Hodnotím 9 body z 10.
|
Zdroj: Miroslav Tučka
Zavřít