GASTRONAUTI 24.2.
4
/
9
Přehled fotografií
Zavřít
24.2. - František Ortmann: Dnešní oběd jsem si vlastně objednal již včera a to v restauraci Ladronka na Plzeňské ulici na Praze 5, celou kachnu se dvěma druhy zelí a knedlíky. Kachnu nám servírovali rovnou z pekáče na tác a pak hned na talíře takže absolutně čerstvá voňavá kachna s křupavou kůrčičkou a křehkým masem. K tomu skvěle čepovaná plzeň a to vše za 359 korun - prostě oběd za plný počet bodů. V pátek trefa do černého.
|
Zdroj: František Ortmann
24.2. - Petr Mára: Dnes jsem vyzkoušel fastfood/restauraci La Casa Argentina v Novém Smíchově a za 280 Kč jsem dostal vepřovou krkovici, rib eye steak a marinovanou opečenou zeleninu. A bylo to skvělé - 9/10
|
Zdroj: Petr Mára
24.2. - Jan Kára: Dnes to bylo z úsporných důvodů posezení v kavárně Café society s bagetou za 30 kč z Nymburského lahůdkářství v Palackého ulici. Bagetě dávám 7 bodů z deseti.
|
Zdroj: Jan Kára
24.2. - Tereza Zamazalová: Angus steak připravený na lávovém grilu, ochucený mořskou solí, podávaný se zelenými fazolkami na česneku a omáčkou aioli. Místo: El Cid Corso. Cena: 185 Kč. Hodnocení: 9. Dnes jsem se chtěla po tom hektickém týdnu trochu odměnit. Steak s fazolkami a francouzskou česnekovou majonézou byl skvělá volba, maso výborně chutnalo a vonělo, fazolky byly křupavé, no a česnek zkrátka miluju. Jeden bod srážím pouze za to, že se steak nepovedl medium, měl už nakročeno k well done, ale naštěstí nebyl ugrilovaný až do sucha, takže výsledný dojem výrazně nepokazilo.
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
24.2. - Miroslav Tučka: Lečo, ač jde o nevegetariánskou verzi, se u nás v jídelně těší velké oblibě. Za 65,- vyvážená chuť zeleniny a vajec. Hodnotím 8 body i za skvělý měkký chléb.
|
Zdroj: Miroslav Tučka
24.2. - Iva Jelínková: Rizoto, školní jídelna, cena 46 Kč. Hodnocení 3/10. Dnešní rizoto mělo podobu rýžové kaše s nastrouhanou mrkví, kousky nejspíš mletého masa a čehosi zeleného, co se mi doposud ještě nepodařilo identifikovat. K hrášku to má daleko, spíš možná brokolice. Celkově rozvařené, lepivé, suché, ale výživovou hodnotu to mělo. Makovník jako dezert.
|
Zdroj: Iva Jelínková
24.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Restované sojové plátky na sladko, čínské smažené nudle a čerstvá zelenina. Kde: Loving Hut, Londýnská, Praha 2. Za kolik: 69 Kč. Hodnocení: 10. Celkový dojem: Využila jsem nabídku samoobslužného bufetu. Nudle s cibulí a tenkými křupavými proužky mrkve byly dobře osmažené i ochucené. Dále jsem zvolila dvě varianty restovaných plátků, jednou s ananasem a pomerančem, podruhé s cibulí a mrkví, oboje příjemně sladko-slané. Vše doplněno brokolicí zachávající svou křupavost, barvu i vitamíny a další čerstvou zeleninou. Lahodné jídlo, bezkonkurenční cena, příjemná obsluha, takže bez zaváhání dávám 10 bodů.
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
24.2. - Veronika Pacáková: Sluníčkový den. Dnešní čas oběda jsem strávila u kamarádky Monnicky a tyto dobroty, kterými mě pohostila, jsem pojala jako oběd. Česneková pomazánka s tyčinkami a vynikající jedno(spise dvoj)hubečky. ;-) Cena je přátelská a chuť 10z10!
|
Zdroj: Veronika Pacáková
24.2. - Jan Klinský: Dnešním obědem bylo vepřové maso s vařeným bramborem. Přihřáté v mikrovlnce. :) To vse od maminky. :) Subjektivně 10/10 :)
|
Zdroj: Jan Klinský
Zavřít