Novy clanok
4
/
8
Přehled fotografií
Zavřít
29. 2. Veronika Pacáková - Jde o poslední oběd, tak proč ho nezakončit (s) úsměvem;-)... Jde o hlívu ústřičnou a k tomu taštičky ze speciálního pšeničného těsta plněné hráškem a mrkví. Na fotografii chybí ještě mexická omáčka. Bylo to božííí a moc mi chutnalo. 10 z 10. Jednoduchý home made;-)
|
Zdroj: Veronika Pacáková
29. 2. Jan Kára - Dnes to tedy byly hovězí steaky s rýží a paprikou. To vše na funebráckém IKEA talíři, který nesnáším, ale jinou barvu doma sestra nemá. Asi si zajdu někam koupit cibulák jako má Tereza Vandrovcová, který jsem jí na rozdíl od obědů celou dobu záviděl. Hodnotím se 7 body, jako obvykle, protože čtenáři si to obodují sami a nejlépe. Cena asi 50 korun.
|
Zdroj: Jan Kára
29. 2. František Ortmann - Kde jsem začal tam jsem skončil, v mé oblíbené restauraci na Praze 5. Začínal jsem rybou, končím krevetami. Dnes čerstvé tagliatelle s krevetami,listy špenátu,chilli, česnekem a rajčaty, vše voňavé od olivového oleje. Dobrota za maximální počet 10/10 za 155 kč. Tím končí má mise gastronauta, děkuji všem za podporu a, paní Moniko, kde jsou ta smažená jídla a omáčky, které v mém profilu hodnotíte?
|
Zdroj: František Ortmann
29. 2. Tereza Zamazalová - Cizrna po orientálsku; Místo: Slunečnice; Cena: 64 Kč; Hodnocení: 9; Měsíční uzávěrka mě opět dohnala k jídlu v kanceláři. Dnes jsem dala před francouzskými koláči z bistra přednost nabídce Slunečnice a nechala si přinést cizrnu. Luštěniny se snažím do svého jídelníčku zařazovat aspoň jednou týdně, hodně mi chutnají – zejména cizrna a čočka, snad v jakékoli podobě. Když na mě tedy včera nezbyla čočka u Uctívaného velblouda, dnešní volba byla jasná. Moc tedy nerozumím názvu jídla, orient jsem tam nějak nenašla, myslím, že by úplně stačilo např. cizrna se zeleninou. Jídlu samotnému ovšem nemám co vytknout.
|
Zdroj: Tereza Zamazalová
29. 2. Tereza Vandrovcová - Dnes jsem v pražské vegetariánské restauraci Radost FX okusila lahodný listový salát s hořčicovo-česnekovou zálivkou a krutonky (poprosila jsem o veganskou variantu) a vyhověla tak doporučení paní poradkyně zařadit do svého jídelníčku více výživných zelených listů. Jednalo se o velice pestrou směs čerstvých listových salátů v lahodné pikantní hořčicovo-česnekové zálivce s opečenými krutony. Jídlo bylo lehké, ale díky bohaté zálivce a pečivu dostatečně syté. Obsluha byla velice milá. Interiér restaurace je příjemně bizarní: tapety roztodivných tvarů a barev, tlumené světlo, pohodlná křesla v orientálním stylu s výraznými vzory, spousta zrcadel, starodávné lustry a příjemná hudba na pozadí. Své poslední gastronautické misi dávám plný počet bodů. Kolik: 175kč; Hodnocení: 10
|
Zdroj: Tereza Vandrovcová
29. 2. Miroslav Tučka - Jelikož v naší jídelně probíhá každý poslední den v měsíci údržba, tak po třetí posílám oběd z restaurace. A protože mne čeká dlouhá cesta na Moravu a cestou ještě něco určitě pojím, v restauraci Pod Juliskou za 29 Kč jsem si dal pouze silný drůbeží vývar se zeleninou a pečivem. Polévka byla výborná, hodnotím 7 body. Škoda, že dnes je poslední den příspěvků, zítra budu mít k dispozici oběd z vojenské army a to je teprve zážitek.
|
Zdroj: Miroslav Tučka
29. 2. Ivana Jelínková - Játra s rýží; školní jídelna; cena: 46Kč; hodnocení 5/10; Poslední gastronautský oběd se moc nevyvedl. I když většinou patří k těm dobrým, dnes maso i rýže opravdu nevypadaly vábně. Játra byla rozhodně na chuť lepší než na pohled. Ale ze všech rýží, které jsme za únor měly, je ta dnešní opravdu nejvíce ulepená. Možná že nás příští týden čeká specialita japonské kuchyně a trénovali rýži pro hůlky:). Za poměr výkon/cena + kompot dávám 5 bodů.
|
Zdroj: Ivana Jelínková
29. 2. Petr Mára - Dneska to opět bude pozdní oběd, tak vám alespoň pošlu fotku snídaně z hotelu Crowne Plaza v Bratislavě. 10/10
|
Zdroj: Petr Mára
Zavřít