Údolí od Bhakundebesi na východ. Rýže už má správnou žlutou barvu, je čas na sklizeň.

Údolí od Bhakundebesi na východ. Rýže už má správnou žlutou barvu, je čas na sklizeň. Zdroj: Markéta Prchalová

Markéta Prchalová v Káthmándú
Vybavení tříd se liší, výuka rovněž
Hlavní jídlo v poledne i večer: směs rýže a čočky se zeleninou
Hlavní jídlo v poledne i večer: směs rýže a čočky se zeleninou
Centrum Bhakundebesi, krámek vlevo dole slouží i jako jídelna
6 Fotogalerie

Zapomeňte na papír

Markéta Prchalová

„Voda nám sice se zažíváním nic nedělala, zato velmi pálivé jídlo ano,“ vzpomíná Markéta Prchalová (25). „Nepálcům ale jako by to nestačilo. Už i malé děti tam mají ve zvyku přikousnout si k němu ještě jednu nebo dvě chilli papričky.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!