Smrž není zrovna nejpohlednější houba, ale na talíři umí udělat spoustu parády. Navíc je lokální a sezónní, takže sbírejte.

Smrž není zrovna nejpohlednější houba, ale na talíři umí udělat spoustu parády. Navíc je lokální a sezónní, takže sbírejte. Zdroj: ČTK

Popadněte košíky. Už rostou

Darina Křivánková

Kačenky, smrži, májovky… První jarní houby už roztáhly klobouky. Zatímco dřív se o ně zajímali jen zapálení mykologové a před nimi naše prabáby, dnes se dostávají do hledáčku šéfkuchařů. Hezky to zapadá do trendu vaření z lokálních a sezónních surovin: mrkni se kolem, co zrovna roste, a zjisti, jestli to náhodou není k jídlu. Pokud ano, jdi do toho.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!