Blondýna v Arábii

Blondýna v Arábii Zdroj: Reflex.cz

Neviditelné plavky pro ženy aneb Jak správně nakupovat na čínském e-shopu

Poslední dobou se na sociálních sítích objevuje hodně příspěvků o nákupech různého zboží z čínské aplikace SHEIN. Vyslovujte ší in (jako ona je cajk), a ne šajn nebo šejn. Firma SHEIN byla založena v Nanjingu v Číně v roce 2008 a já aplikaci používám již od roku 2009. Do Česka se dostala zřejmě mnohem později.

Z toho, co jsem zaslechla a přečetla si na internetu, se za poslání platí. Jen první balíček je zdarma. Pokud chcete něco vrátit, musíte opět za poslání platit. A to všechno v eurech, neboť SHEIN nemá rád koruny. SODOMA GOMORA!!!

V Emirátech nejen že všechno je doručeno zdarma, ale ani za vrácené zboží se neplatí. Vytisknete si QR kód, narvete šatky zpět do stejného pytlíku, který pak umístíte za dveře, a jedna ze dvou doručovacích služeb si balíček vyzvedne.

 „No, v Česku by ti to leda tak ukradli,“ směje se kamarádka. Nejlepší je objednat si dvacet kilo oblečků, vyzkoušet a nepadnoucí vrátit s vyplněnou kolonkou NELÍBILO SE MI TO, TAK TO VRACÍM. Ovšem je dobré mít zásoby oblečení na doby, kdy přiberete a naopak zhubnete.

Letos se mi stala taková nehoda, že jsem si objednala padesátero plavek (některé dvakrát, neudržím pozornost) a pak zjistila, že plavky a spodní prádlo se vracet nedají! Co teď?

Naštěstí SHEIN je velmi levný a ještě dostanete dvacet slev, než se proklikáte k pokladně, a plavky nejsou zase nějaké úžasné kvality. Proto jsem se rozhodla založit trend bikin na jedno použití. Stačí se v nich jednou vyráchat a do odpadků, nazdar.

 Stejně jsem také četla, že SHEIN produkty jsou karcinogenní. Zvláště když při nošení karcišatů kouříte, třeba. No a pak mě napadlo, že by se měly vyrábět neviditelné plavky – SHEINVISIBLE, do kterých se vleze každý! Akorát by je nesměli nosit muži. Tam to není zas až taková hitparáda. Takže děkuji SHEINu za příznivé ceny a skvělý servis zdarma. V Česku ho ale používat nebudu.