Blondýna v Arábii

Blondýna v Arábii Zdroj: Reflex.cz

Když si váš ex najde novou. Jako v čem je lepší? Bude mu tolerovat alkoholismus?

Blanka Solařová

Bylo nebylo, za sedmery horami a sedmery lesy si váš ex našel nějakou novou bábu. Stalo se vám to? A přestože si už žijete normální život bez něj, sevře se vám u srdce a poblinkáte se do koše na odpadky. Tak zde je pro vás, zlomená srdce, první pomoc, jak překlenout období šoku a otázek: Jako v čem je lepší? Bude spát v mé posteli? Bude mu tolerovat alkoholismus?

Nejlépe je si představit, že tady tato nová postava v románu Idiot, by vlastně brala úplně všecko. Jako smrt. Už měli tři rande ze seznamovací aplikace Bumble, kde si ho vybraly dvě ženy, ale tato byla mladší a hlavně měla mezi nohama to, po čem muži touží: vepřovou pečeni, etickou a morální hodnotu a vzdělání.

Jak asi vypadalo první rande? Šel tam ex ve stejných (jedněch) trenýrkách nebo se narval do obnošených zasmrádlých fialových džínů? A byla ona také v trenýrkách? Musela to být učiněná krasavice inteligentní. Jistě se jí snažil ohromit a uzemnit výčtem jeho peněz na imaginárním kontu a investicemi, které mu všechny krachují. Doufám, že se nezapomněl zmínit o tom, že je alkoholik a ischemik a že má před sebou limitovaný počet let, které stráví ožralý s kámošema v hospodě.

Za několik dní si jedu vyzvednout svých pár posledních švestek a roztrousím mu po jeho polodomku tanga, sponky do vlasů, make up, punčocháče bordelky a časopis pro transsexuály. Ona je prý děsně „cool“ a vůbec nic jí nevadí, takže si v klidu může listovat BDSM časopisem, zatímco její drahý chlastá do mrtva s kámoši. Každý den. To je přece přání všech žen. My nic nechceme, jsme jen vděčné, když si nás vůbec někdo všimne a promluví na nás (uhni, ty p..o).

Nemohla jsem si uvědomit, proč mě taková blbost takhle rozhodila, když mi ze života před rozvodem dělal peklo a nadával mi. Já jemu taky, zvláště když přišel domů ožralý a bez bot nebo přivedl ve tři ráno nějaké hlasité alkoholiky bez ohledu na to, že já jako učitelka vstávám v pět ráno. Takže bych se měla radovat a přát mu jeho třírandové štěstí.

Jen tak z plezíru jsem si stáhla aplikaci Bumble také a našla mu tam homosexuálního zájemce, kterému bylo jen 43, takže byl i mladší a kromě sexuálních hrátek by mohli spolu také chlastat. To se mu ovšem nelíbilo.

Takže, končím. Změna je život a život není celý veselohra. Někdy vás rozhodí a musíte si sáhnout na dno, abyste vylovili… plastovou láhev s přilepeným víčkem. Tak a to bude asi všechno. Musím teď zavolat údržbáře, aby zasádrovali tu díru, co jsem vyrazila do zdi.