Blondýna v Arábii

Blondýna v Arábii Zdroj: Reflex.cz

Učitelka po prázdninách: Nejtěžší je přestat říkat k***a a naučit se být opět cudná

Blanka Solařová

Po dvou měsících prázdnin zvlčí i ta nejsvětější učitelka na světě. Trvá to pár dní, než místo k...a začnete používat povolené fráze jako k šípku, ach, božínku, jejda, to je nepořádek a podobně. Uletí vám ale občas nějaké to shit, kamuflujete tím, že jste řekli ship. Jakékoliv fuck bylo samozřejmě Yuck.

No a teď k dalším pravidlům, které musí učitelstvo dodržovat v arabském školství: Uzavřené boty.

Žádná tetování. Pokud máte, přelepit náplastí.

Muži musí být ostříhaní a bradky pěkně zarovnané.

Ženy mohou používat jen cudné parfémy, make-up a šperky. V žádném případě nesmějí být atraktivní!

Žádné piercingy a náušnice, opět jen cudné, jako například ošklivé malé kuličky.

Zákaz mluvení o politice.

Žádné přístupné sociální sítě.

Zakazují se obrázky prasátek, duhy, vlajek, polibků, gendrových odchylek, postav bez oblečení (ani plavky!), kouzel a kouzelníků a tak dále.

Ženy: Rukávy pod loket, kalhoty a sukně pod kolena.

Já mám ovšem vystaráno, do školy nosím abáju (černý hábit), nemaluji se a nezdobím. Takže svojí ošklivostí zapadám do místních poměrů a žádný muž se za mnou rozhodně neohlédne. To, že pod abájou nosím pyžamo, nikoho nezajímá. A já ušetřím tolik peněz za praní! Někdy několik dní  se ani nesprchuji, abych svým odérem zapudila jakoukoliv možnou přitažlivost. Což je po létě v kraťasech a tričenku bez rukávů velký skok, že kurva?

Naopak to funguje stejně. Přijedu-li do Evropy, připadám si bez abáji jako nahá. Také se rýsují špeky. Tedy špíčky. Poté co se ve škole přeučíte na look „jeptiška,“zjistíte, že jste přes léto úplně zapomněla učit! Všichni jsou unavení, učitelé i děti. Po prvním týdnu zpět v práci jste ready se leda tak vyvalit na pohovce a dívat se na Netflix. No, ono se to poddá. Stres přijde velmi brzo a na vás je, jak se k němu postavíte. Jo, a jestli ještě někdo řekne ‚no jo, blbá učitelka‘, zvu vás ke mně do první třídy. Vydržíte maximálně dvě minuty, než vás ti malí agresoři roztrhají na cucky.

Takže všem přeji krásný školní rok, hlavně tedy sobě. Ahlan wa Sahlan.