Blondýna v Arábii

Blondýna v Arábii Zdroj: Reflex.cz

Vaříte si doma sami? Tyhle 3 fantastické recepty vám to hodně ulehčí

Blanka Solařová

Během sociologického pozorování trendů jsem si všimla, že „samovaření“ (vaříte sami bez objednávání jídel telefonem) je IN. Nechci tedy zaostávat a odpadávat jako nějaký pária, řekla jsem si tedy, a budu také samovařit. Pokud mě osobně neznáte, tak nevíte, jaký odpor a neschopnost projevuji v oblasti připravování teplých (i studených) pokrmů.

Když jsem ještě fungovala v rodinné jednotce s dítětem a manželem, jakýmsi zázrakem z nebes jsem si byla schopná najít nějaké recepty a připravit pokrm. Nikomu nechutnal, ale byl připraven. Ve svých  pozdějších a samostatných letech jsem přestala vařit úplně, protože „mám přece důležitější věci na práci“. (Válet se na pohovce a čumět na bezduché seriály na Netflixu.)

Ovšem touha zapojit se do moderní doby samovaření a tímto získávat zdvižené palce na sociálních sítích mě povzbudila ke snaze začít opět vařit. Aby se můj kulinářský styl odlišoval od ostatních, rozhodla jsem se vytvořit několik receptů, které se dají ukuchtit do 2 minut a v ledničce vydrží do té doby, než se vám po požití udělá špatně. Máte velké štěstí, neboť se s vámi o své industriálně-eklektické recepty podělím:

1. Rozvařená rýže se zmraženou zeleninou

Rýži vložte do hrnce a zalijte libovolným množstvím vody. Zapněte Netflix a dívejte se do té doby, než ucítíte, jak se rýže připaluje. To znamená, že je hotová. Otevřete pytlík zmražené zeleniny (jakékoliv) a vysypte do rozvařené a připálené rýže. Vynikající a vegetariánské. Osvěžte si pořekadlo od babičky, že z připálených pokrmů zkrásníte. Proto je tento recept vhodný zejména pro ošklivé osoby.

2. Zmražená loterie

Zavřete oči a vytáhněte po hmatu cokoliv z mrazáku. Pak buďte překvapeni, co jste tam našli, a zkuste hádat, jak dlouho to tam asi bylo. Mně se minule podařilo ulovit naporcovanou rybu. Až při smažení vyšlo najevo, že se jednalo o mleté telecí. Smažte na libovolné pánvi jen tak, nasucho. Když je maso pěkně připálené a vyschlé, je možné ho přidat do rozvařené rýže se zmraženou zeleninou od minula. Obohatíte tím veganskou stravu o karnivorskou bombu.

3. Chleba s máslem (nebo bez)

Chleba je úžasný už jenom tím, že se dá jíst za studena i za tepla, ale pozor na větříky! Chleba nejprve ukrojíte na plátek asi 1 centimetr vysoký. Pokud jste unavení nebo se vám nechce, prostě kus toho chleba urvěte a hotovo. Máte máslo? Jestli ne, večeře je tím pádem hotová. Pokud ho ale máte, vyndejte ho z ledničky. Teď přijde ta složitá část receptu. Budete potřebovat nůž, abyste máslo na chleba napatlali. Ještě jsem zapomněla dodat, že před mazáním by se máslo mělo vybalit z obalu nebo otevřít víko kontejneru. Jinak se maže velmi velmi těžce. Pokud jste unaveni a nechce se vám hledat nůž, můžete máslo klidně napatlat na chleba rukou. Ruka se pak velmi lehce olíže do čista. A hle – vydatná a bezpracná večeře je zde.

Jsem si téměř stoprocentně jistá, že se vám moje recepty líbily a že je vyzkoušíte. Moje EKLEKTICKÁ příprava jídel je totiž IN! Na požádání zašlu i další recepty – sushi ze žížaly, placka z vody a mouky a paleo čočka (jen pro občany, kterým nevadí přijít sem tam o nějaký zub).

Takže drazí, přeji dobrou chuť, mnoho úspěchů na Instagramu a hlavně – nemáte zač!