Colours of Ostrava 2024

Colours of Ostrava 2024 Zdroj: Klaudia Ligačová

Colours of Ostrava 2024
Colours of Ostrava 2024
Colours of Ostrava 2024
Colours of Ostrava 2024
Colours of Ostrava 2024: Mitsune
28
Fotogalerie

Závěrečný den na Colours: Nostalgický Sean Paul a elektronický koktejl Infected Mushroom

Sobota uzavřela jednadvacátý ročník úspěšného ostravského festivalu, který znova obhájil své místo mezi největšími tuzemskými festivaly. Branami areálu prošlo více než pět desítek tisíc návštěvníků. Na rozdíl od loňského roku byly zásahy do programu minimální, čímž si pořadatelé vylepšili reputaci. Včera byl nečekaně oznámen i headliner příštího ročníku. Americké duo The Chainsmokers přijede do Ostravy.

Poslední den festivalu dominoval program na hlavní stagi. Téměř všem vstupujícím se podařilo zaplnit prostranství před pódiem tak, že nově příchozí už téměř nedohlédli ani na  obrazovky přenášející dění na pódiu. Sean Paul, který zažil vrchol své kariéry na přelomu tisíciletí si hravě poradil s mladším publikem i s poměrně vysokými teplotami, které odpoledne šplhaly až k třiceti stupňům. Na úspěch Seana Paula navázala švédská popová zpěvačka Zara Larsson, která nezapomněla na své největší hity jako Lush Life nebo Symphony. 

Pomalejší James Blake a nedostihnutelní Infected Mushroom

Komu možná nesedla velikost největšího pódia na festivalu byl James Blake, který své vystoupení odstartoval pomalejšími tóny s hlubokými texty, což pravděpodobně nebyla úplně nejlepší volba na desátou večer. Sympatickému rodákovi z Velké Británie by ke kytaře perfektně sedla některá z intimnějších stagí. 

Kdo naopak zazářil a potenciál velkého prostoru využil naplno byla izraelská dvojice Infected Mushroom, která míchá elektronickou hudbu s psychedelickým trancem. Na Colours namíchali tak skvělý koktejl, že zaplnili prostor pod pódiem až do druhé ranní. To i přesto, že na ostatních stagích nebyl program vůbec k zahození. Na vedlejší a druhé největší stage vystoupila Sevdaliza, hvězda experimentálního popu. Pro mladší publikum nechyběl NobodyListen aka Jakub Strach, který tímto koncertem oslavil svých patnáct let na scéně. 

Úspěšná Reflex stage

Na Reflex stagi proběhla debata redaktorky Kateřiny Kadlecové se spisovatelkou Kateřinou Tučkovou a nechyběly ani dva stand-upy s Tomášem Plhoňem. Reflex představil dohromady 15 vystoupení a všechny se setkaly s velkým úspěchem, stage praskala ve švech.

Letošní ročník přivítal více než pět desítek tisíc návštěvníků, přes sto interpretů a nespočet řečníků. Festival se může pochlubit také úspěšným projektem Bez bariér, díky kterému mohlo areál bezproblémově navštívit 860 lidí s hendikepem. Většina větších koncertů byla tlumočena do znakového jazyka. 

The Chainsmokers a nové logo Colours

Včera poprvé oznámili pořadatelé festivalu první jméno příštího ročníku, kterým je americké duo The Chainsmokers. Na hudební výsluní se dostali v roce 2014 s hitem Selfie. Kromě včerejšího brzkého a překvapivého oznámení nového headlinera, chystá festival další změny. Tou nejviditelnější by měl nový design včetně loga, které má na starost studio Najbrt.

Nahlédněte do fotogalerie a podívejte se na snímky fotografky Klaudie Ligačové, která pod pódii nechyběla ani poslední den.