Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: shutterstock

Tisková konference po jednání vlády (12. 4. 2021): Petr Arenberger (za ANO)
S koncem nouzového stavu se v pondělí 12. dubna 2021 otevřel Zelný trh v Brně, nejstarší nepřetržitě provozované tržiště se zeleninou a rostlinami ve střední Evropě.
V neděli 11. dubna vyjela z Hodonína spanilá jízda, její účastníci tím kritizují aktuální protikoronavirová opatření.
S koncem nouzového stavu se v pondělí 12. dubna 2021 otevřel Zelný trh v Brně, nejstarší nepřetržitě provozované tržiště se zeleninou a rostlinami ve střední Evropě.
Tisková konference po jednání vlády (12. 4. 2021): Karel Havlíček (vlevo) a Petr Arenberger (oba za ANO)
10
Fotogalerie

Sex ve třech je povolen pouze s desetimetrovými rozestupy, připomněl ministr zdravotnictví Arenberger

Pondělní konec nouzového stavu, který trval rekordních 189 dnů, neznamená, že veškerá protiepidemická opatření padnou. To v žádném případě.

Drtivá většina opatření nadále trvá a nový ministr zdravotnictví Arenberger tuto skutečnost neustále opakuje a trpělivě vysvětluje.

Jak už to je u vlády, potažmo hlavně u Andreje Babiše zvykem, nejdřív řekne, že něco rozvolní, pročež se ozvou vědci, že to se asi posral, že to chce rozvolnit, načež na doporučení ministra zdravotnictví, kultury, školství… se daná věc zatím rozvolňovat nebude.

To platí nově u stýkání osob. Avizovaných až dvacet osob venku a deset uvnitř padlo a znovu bylo sníženo na dvě venku a dvě uvnitř. 

S příchodem jara a s ním spojeným zapalováním lýtek je však v mnoha případech velmi obtížné nařízení dodržet.

„S manželem si rádi okořeníme manželský sex a často si do ložnice přizveme třetí osobu na různé hrátky a praktiky. To teď je docela složitý, jelikož se můžeme doma scházet jenom ve dvou,“ postěžovala si paní Jarmila, která si sexu ve třech užívala před covidem plnými doušky, avšak nyní má takzvaně po ptákách.

„Sex ve třech je z pohledu epidemiologie velmi riziková záležitost, proto pro něj platí samozřejmě klasické omezení pouze na dvě osoby. Sex ve třech provozovat můžete, ale jen ve dvou osobách. To samé platí i o swingers párty. Ty zakázané nejsou, ale opět je zde nutné dodržet maximální množství dvou osob,“ připomněl ministr zdravotnictví, jaké druhy sexu jsou nyní možné. 

„Pokud dotyčné osoby mermomocí musí provozovat sex ve třech, což já osobně považuju za zbytečné, protože já osobně celý život provozuju sex ve dvou, a to výhradně na misionáře a taky žiju, tak lidé, kteří to už nemůžou vydržet, musí počítat s tím, že třetí osoba musí být vzdálena minimálně deset metrů. To znamená buď nadměrně vyvinutého černocha, anebo se dotyčná třetí osoba bude na dvojici pouze dívat, povzbuzovat je, držet jim palce a posílat jim pozitivní vibrace,“ obeznámil ministr zdravotnictví veřejnost s tím, jak lze provozovat sex ve třech, aniž by lidé porušili zákon.

„Pak jsou tu rovněž výjimky pro shromažďování, a tedy pro osoby v domácnosti. Pokud žijete v jedné domácnosti, můžete mít sex ve více lidech. Vzhledem k tomu, že v drtivé většině žijí v jedné domácnosti příbuzní, jednalo by se o incest. Z protiepidemického pohledu není incest nijak závažný, a lze jej proto z tohoto pohledu doporučit. Na druhou stranu, ač nejsem právník, mám za to, že je incest ilegální,“ zmařil naděje mnohých na kvalitní sex s rodiči a sourozenci ministr zdravotnictví. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že s novým ministrem se komunikace příliš nezlepšila, ba naopak.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>