Jan Hamáček na tiskovce ČSSD v Lidovém domě po online sjezdu sociální demokracie (12.4.2021)

Jan Hamáček na tiskovce ČSSD v Lidovém domě po online sjezdu sociální demokracie (12.4.2021) Zdroj: Foto Blesk - Mária Rušinová

Jan Hamáček a Roman Onderka přichází na tiskovku po 1. online sjezdu ČSSD (12.4.2021)
Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) vystoupil na tiskové konferenci po schůzi vlády (22. 3. 2021)
Desítky lidí demonstrovaly před domem ministra vnitra Jana Hamáčka
Desítky lidí demonstrovaly před domem ministra vnitra Jana Hamáčka
Desítky lidí demonstrovaly před domem ministra vnitra Jana Hamáčka
11
Fotogalerie

Budu dobrým premiérem, věří v drtivý volební úspěch Jan Hamáček po sjezdu ČSSD

Staronový předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček po drtivém vítězství na sjezdu ČSSD, kde obhájil post předsedy strany, věří, že je vyvolený a jako takový bude nejlepším premiérem, co tato země kdy zažila. 

„Po svém vítězství jsem se zbavil ministra Petříčka, který mohl za to, že nám v předvolebních průzkumech vycházela dost nelichotivá čísla. Teď když je pan Petříček mimo hru, naše preference raketově vzrostou a podle mých výpočtů je velmi pravděpodobné, že do čtrnácti dnů dosáhneme absolutního vrcholu,“ zasnil se předseda Jan Hamáček na tiskové konferenci.

„Teď se jen zbavit toho covidu a můžeme se vrhnout na plánování budoucnosti,“ pravil Jan Hamáček téměř profesorsky se vztyčeným ukazováčkem, načež aby dostál vážnosti situace, si vysvlékl košili a oblékl svůj pověstný a přes rok nepraný červený svetr.

„Budiž tento svetr symbolem prosperity a vize, která bude provázet nejen ČSSD, ale i moji maličkost. Až budu premiérem, bude všechno jinak,“ rozvášnil se Jan Hamáček, přičemž dlaní zuřivě odháněl mouchy, které přilákal nepraný svetr. 

„Je to klasické popření. Osoba se odmítá smířit s realitou a ve svých představách si vybuduje svůj vlastní svět, ve kterém si plní své sny a tužby,“ vysvětlil Hamáčkovy plány ohledně toho, jaký bude premiér, psycholog Evžen Krátký.

Zatímco politologové, veřejnost a děti ve věku od šesti let předpokládají, že se ČSSD do sněmovny nedostane a že znovuzvolení Jana Hamáčka předsedou jejich budoucí krach neodvrátí, alespoň se shodují na tom, že je v pořádku, když kapitán setrvá na lodi až do jejího úplného potopení.

V mezičase, kdy si Jan Hamáček pomalu doma balí červené svetry, protože se bude co nevidět stěhovat do Kramářovy vily, začínají se ozývat hlasy z ČSSD, že výhra Jana Hamáčka nebyla tak úplně fér.

„Před sjezdem jsme dostali materiály o všech kandidátech. Byly tam jejich myšlenky, názory a program. Zatímco Hamáčkovy materiály přišly mailem přímo ve wordovském souboru, ty o Petříčkovi přišly zazipované,“ postěžoval si jeden z členů ČSSD, který si nepřál být jmenován. 

Jeho stížnost potvrzuje mnoho dalších členů, kteří se rovněž museli potýkat se zazipovanými soubory, se kterými si nevěděli rady a nedokázali je otevřít. To však nebylo všechno. 

„Materiály o Petříčkovi byly nejen zazipované, ale obsahovaly i písmena a čísla. Ty o Hamáčkovi potom obsahovaly jenom obrázky, takže pro spoustu členů byly mnohem srozumitelnější,“ podotkl další člen ČSSD.

Podle všeho byl uvnitř ČSSD veliký tlak na to, co nejvíce znesnadnit zvolení Petříčka předsedou, což se ve finále povedlo. 

Ono to je beztak všechno jedno, protože do voleb vysaje ANO i to poslední, co zbylo z ČSSD, a po volbách uvidí ČSSD Poslaneckou sněmovnu maximálně na fotkách.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že po znovuzvolení Jana Hamáčka je jasné, kam chce ČSSD v budoucích letech směřovat.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>