Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: koláž Michal Kořán

Fialova drahota: Češi pojedou do Chorvatska s řízkem bez chleba a v sandálech bez ponožek. Nemají na to

Přichází doba letních dovolených, která bude pro spoustu Čechů bohužel ve znamení chudoby. Fialovy chudoby.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Díky tomu, že vláda Petra Fialy dává všechny peníze Ukra­jincům, na naše lidi už nezbylo a ti se musí lopotit a třít bídu s nouzí.

Fialova drahota nejvíce vyplouvá na povrch právě v těchto dnech, kdy pozvolna začíná čas letních dovolených v Chorvatsku, v zemi českým turistům zaslíbené.

„Každý rok jezdíme s rodinou do Chorvatska. Je to naše oblíbená destinace a celý rok se na to těšíme. Manželka usmaží řízky na cestu, napěchujeme je do chleba a můžeme vyrazit. Letos však díky Fialovi na chleba nemáme. Budeme tak muset cestou jíst řízky bez něj jako ve středověku. Mám úplně zkaženou dovolenou. Lehce nakyslý řízek, který krásně v chlebu navlhnul od plátků kyselé okurky, byl po čtyřech dnech na sluníčku na pláži symbolem pohody a krásných chvilek. To všechno je teď pryč. Bez chleba mi ten řízek nechutná,“ postěžoval si pan Jaromír z Brna, jemuž díky Fialově drahotě letošní dovolená zhořkla.

Nejsou to jen řízky, které letos u většiny Čechů v Chorvatsku nezakusí slast z krajíců chleba. Paštika, další oblíbený pokrm českých turistů v Chorvatsku, trpí stejným problémem.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat