Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: koláž Michal Kořán

Biden to zvládne. Stačí, když si půjde po „o“ hajnout a úřadovat bude jenom ve středu, tvrdí demokraté

O fyzické i mentální kondici amerického prezidenta Joea Bidena panují již delší dobu obavy, které byly umocněny nepovedeným televizním duelem s Donaldem Trumpem.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Zatímco energický Trump v duelu vršil jednu lež za druhou, Biden nebyl schopen nijak oslnivě reagovat a vesměs působil jako neškodný stařík. Tento jeho nepřesvědčivý výkon byl pomyslnou poslední kapkou, kdy mnozí začali pochybovat o tom, zda je způsobilý k tomu, být znovu prezidentem.

„Pan prezident je naprosto v pohodě. Na své roky je v oslnivé kondici,“ hájí někteří z demokratů prezidenta Bidena. „Stačí, když si půjde po ,o‘ hajnout. Pokaždé, když si po obědě schrupne, je vždycky na pár hodin děsně moc akční. Nedávno po svém popoledním šlofíku vstal a šel štípat dřevo. To bylo inspirativní a všem nám tím vyrazil dech. Samozřejmě že jsme ho museli zastavit, protože za prvé se nesluší, aby prezident v Bílém domě štípal dřevo, a za druhé tam žádné dřevo na štípání není a on pouze sekerou mlátil do dveří, ale tam si myslím, že šlo hlavně o ten samotný záměr,“ vyprávěl člen Bidenova volebního týmu Jack Brown.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat