Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Reuters

Aktivisté Letzte Generation na letišti v Mnichově.
Aktivisté Letzte Generation na letišti v Mnichově.
Aktivisté Letzte Generation na letišti v Mnichově.
Aktivisté Letzte Generation na letišti v Mnichově.
Řidič surově napadl klima aktivisty blokující dopravu v Mannheimu.
8
Fotogalerie

Aktivista, který se před měsícem přilepil k silnici, zemřel hlady. Nikdo ho neodlepil

V řadách klimatických aktivistů napříč celým světem panuje zármutek a zděšení. Mladý klimatický aktivista Hans Gruber, který se před necelým měsícem v Berlíně přilepil na protest proti fosilním palivům k vozovce, včera na místě zemřel hlady. Nikdo ho totiž neodlepil.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Je to smutný den pro životní prostředí a ostuda a hanba pro ty, co jsou za to zodpovědní. Nechali zemřít mladého přilepeného člověka k silnici. Takhle daleko nedojdeme,“ postěžoval si předseda berlínské odnože skupiny Poslední generace Gudrun Klein.

„Místo aby toho hrdinu odlepili, hasiči před něj dali značku objezdu a dopravu odklonili kolem něho. To mi přijde navýsost cynické a neprofesionální. Takhle se ten aktivismus nedělá,“ zlobil se Klein, který je přesvědčen, že hasiči i policisté měli s aktivistou hovořit o životním prostředí, povzbuzovat ho v jeho snaze o záchranu planety a postupně přemluvit své známé a rodinu, aby na dovolenou do zahraničí jezdili na koloběžkách.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat