Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: Michal Kořán

Z pražského letiště odlétají cestující bez kufrů. Zaměstnanec, který je odbavoval, má volno

Dominik Landsman

Tento a příští týden budou cestující z Letiště Václava Havla cestovat bez zavazadel. Zaměstnanec, který zavazadla odbavoval, letěl na čtrnáct dní na dovolenou. Problémy se zavazadly na Letišti Václava Havla z minulých týdnů, kdy se ve velké míře stávalo, že kufry zůstávaly v Praze bez majitelů, popřípadě nebyly včas na výdejním pásu, se aktuálně ještě prohloubily.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Vinna je čtrnáctidenní dovolená jediného zaměstnance, který má odbavování na starost.

„Omlouváme se cestujícím, kteří odletí na dovolenou bez kufrů, stejně jako těm, kteří se vrátí bez zavazadel. Bohužel máme nedostatek personálu, jenž zavazadla odbavuje. Karel, který to dělá, má aktuálně dovolenou,“ omlouval se František Majer z oddělení Karel support Letiště Václava Havla. Oddělení, jež má sto zaměstnanců, konkrétně 99 manažerů a jednoho Karla, má na starost právě odbavování zavazadel.

„Systém odbavování zavazadel na Letišti Václava Havla je poměrně složitý a náročný na personál. Potřebujeme manažera výdeje, PR manažera, manažera reklamací a mnoho dalších manažerů, včetně HR manažera, který zajišťuje, aby Karel přišel do práce. Jak Karel nepřijde do práce, máme problém,“ naznačil František Majer.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat