Česká výprava se objevila na obrazovce na Trocadéru, kde vyvrcholí slavnostní zahájení

Česká výprava se objevila na obrazovce na Trocadéru, kde vyvrcholí slavnostní zahájení Zdroj: Zdeněk Janda

První zlato pro Čechy z OH: Muž z Brna se identifikoval jako vítěz sprintu na sto metrů. Aktivisté se radují

Dominik Landsman

Z olympijských her přišla do České republiky konečně skvělá zpráva. Léta čekání na medaile z olympijského sprintu na sto metrů jsou u konce. Nenápadný muž z Brna Marek Vlahý, kterému před začátkem olympijských her nikdo nevěřil, si odváží zlatou medaili. Identifikoval se totiž jako vítěz sprintu na sto metrů.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Už někdy v pubertě jsem si uvědomoval, že jsem jiný než ostatní. Byl to takový zvláštní naléhavý pocit, který jsem ale neměl možnost nijak vyjádřit. Nevěděl jsem, jak to uchopit. Potom jsem sledoval v televizi na olympiádě finále běhu na sto metrů a začalo mi to vrtat hlavou. Začal jsem se cítit jako vítěz olympijského běhu na sto metrů. Ještě pár let jsem to v sobě dusil. Snažil jsem se vést běžný život. Oženil jsem se a měl dvě děti, ale stále jsem se cítil, jako bych lhal sám sobě. Nakonec jsem se rozhodl, že už to takhle dál nejde a že nemůžu žít ve lži. Sebral jsem odvahu a včera jsem se identifikoval jako vítěz ve sprintu na sto metrů na olympiádě v Paříži. Ani nevíte, jak se mi ulevilo,“ usmíval se Marek Vlahý na tiskové konferenci v Paříži.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat