Divoký kačer: Olympiáda v Praze

Divoký kačer: Olympiáda v Praze Zdroj: Michal Kořán

Letní olympiáda v Praze v roce 2028. Reportáž ze sportovního svátku z alternativní budoucnosti

Dominik Landsman

Příští letní olympijské hry bude pořádat Los Angeles, ale pojďme se podívat do alternativní budoucnosti, kde svátek sportu převzala po Paříži Praha. 

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Slavnostní zahájení letních olympijských her v Praze má podle pořadatelů navázat na Paříž v tom smyslu, že se přesouvá ze stadiónu do města. Výpravy po vzoru Paříže proplouvají Vltavou na lodích. Praha ovšem nemá dostatek motorových plavidel, tak menší výpravy jedou na šlapadlech. Na výpravu Ghany dokonce nezbyla ani šlapadla, tak vlajkonoš a jediný ghanský účastník her – stolní tenista Kweme Kutu – s vlajkou v zubech plave.

Mimochodem Praha vynaložila 17 miliard korun na vyčištění Vltavy, aby splňovala nejpřísnější podmínky pro sportovce. Pražský primátor Bohuslav Svoboda ve svých čtyřiaosmdesáti letech po vyčištění Vltavy jasně demonstroval, že řeka je čistá natolik, že si v ní zaplaval. Jeho tělo se dosud nenašlo.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat