Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: koláž Michal Kořán

Opičí neštovice už jsou ve Švédsku. Hamáček oblékl červený svetr a Prymula připravuje křivky na zploštění

Dominik Landsman

Nakažlivá varianta opičích neštovic již byla zaznamenána ve Švédsku. Zatímco WHO vyhlásila nejvyšší stupeň pohotovosti, v České republice se hrdinové covidu připravují na nejhorší. Bývalý ministr vnitra Jan Hamáček situaci rozhodně nepodceňuje a vytáhl z šatníku červený svetr.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Už se to pomalu začíná rozjíždět. Nejsem sice už v politice aktivní, ale to nevadí. Já poznám, kdy mě moje země potřebuje,“ prozradil Hamáček, kterého jeho země nikdy nepotřebovala a potřebovat nebude, ale to mu nebrání v tom, aby si to myslel.

„Tentokrát je potřeba to zachytit už v počátku a neriskovat. Proto už tři dny v kuse nosím svůj červený svetr. Je to symbol odhodlání a víry, že to všechno dobře dopadne. Lidem můj červený svetr dává pocit bezpečí a jistoty,“ věří Hamáček, jenž si během posledních dní ve třicetistupňových vedrech v červeném svetru prošel již osmi úpaly a bolestivou vyrážkou v podpaždí a kolem pupíku. Až tak moc je odhodlán ochránit občany České republiky před opičími neštovicemi.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat