ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Rekordman z Olomouce si dokázal vyřídit digitalizované stavební řízení. Prezident mu udělí vyznamenání

Dominik Landsman

V záplavě stížností a zloby namířené na zpackanou digitalizaci stavebního řízení se nečekaně vynořil hrdina. Hrdina, který navzdory nepřízni osudu dokázal zdánlivě nemožné. Jmenuje se Antonín Slavík, pochází z Olomouce a dokázal to, co nikdo před ním a nejspíš ani nikdo po něm. Přes Portál stavebníka si zařídil stavebním povolení na barák. 

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Tento nový lidový hrdina se stal okamžitě vzorem pro všechny lidi zmítané osudem, kteří svou snahu o stavební řízení vzdali a raději zvolili bydlení ve stanu.

„Hrdinou se člověk nerodí, tím se stává,“ poskytl Slavík novinářům náhled na svůj úspěch.

„Musím ale přiznat, že po prvních dvou dnech jsem to chtěl vzdát. Bylo to zdánlivě nepropustné. Jako by systém nechtěl, abych si sjednal stavební povolení. Řekl jsem si, ale že dneska ne. Dneska to nevzdám. Dneska neprohraju. Zaťal jsem zuby, vzal jsem si v práci týden dovolené. Skoro vůbec jsem nespal a jen jsem na Portálu stavebníka zápasil proti zlu. Nakonec na prahu sedmého dne vyšlo slunce, vzlétlo tisíc holubic a já to dokázal. Podal jsem žádost o stavební povolení, které bylo posléze schváleno. Plakal jsem dojetím. Celá rodina plakala dojetím,“ rozplýval se Antonín Slavík, který svou urputností a nasazením vstoupil do dějin jako první člověk, který dokázal porazit digitalizované stavební řízení.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat