Odstřel letecké pumy v Litvínově.

Odstřel letecké pumy v Litvínově. Zdroj: ČTK-Ondřej Hájek

Řízený odstřel letecké pumy v chemičce v Litvínově
Řízený odstřel letecké pumy v chemičce v Litvínově
...a ze vzdálenosti 500 metrů odpálili.
Munice může až do úterý kdykoliv vybuchnout.
Policie zasahuje v areálu chemičky na Mostecku pravděpodobně u letecké pumy
6
Fotogalerie

Řízený odpal pumy v Litvínově diváky nenadchnul. Málo plamenů i slabé otřesy. Lidé chtějí vrátit peníze

Řízený odpal nevybuchlé letecké pumy v areálu litvínovské chemičky přilákal zraky nespočtu diváků lačnících po zážitku z výbuchu jako z akčního filmu. Lidé si brali dovolenou, aby mohli být svědky monumentálního výbuchu, který srovná půlku Litvínova se zemí a o kterém budou jednou vyprávět svým vnukům.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Bohužel pro ně, žádný výbuch jako vystřižený z hollywoodského filmu o dopadu komety na Zemi se nekonal. Místo dechberoucí podívané plné zářivých několikaminutových výbuchů vysoko ke stratosféře a ohlušujících ran trhající ušní bubínky, na ně čekal jen lokální a podle mnohých „trapný“ výbuch, který si mohli udělat klidně sami doma.

„Je to velké zklamání. Vzal jsem si kvůli výbuchu dovolenou. Chtěl jsem být u toho, až Litvínov lehne popelem. V bezpečné vzdálenosti jsem si připravil židličku na vyvýšeném místě a vzal jsem si svářecké brýle, aby mi výbuch a následný světelný výboj nepoškodil zrak. Čekal jsem, čekal a nakonec jsem z internetu zjistil, že výbuch už proběhl. Vůbec nic jsem neviděl. Naprosto promarněná příležitost a ztráta času,“ zlobil se pan Antonín, který do Litvínova přijel kvůli výbuchu až z Ostravy.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat