Jednání vlády: Petr Fiala a Zbyněk Stanjura (17.7.2024)

Jednání vlády: Petr Fiala a Zbyněk Stanjura (17.7.2024) Zdroj: Úřad vlády ČR

Vláda Petra Fialy ve středu oznámili přiklepnutí jaderného tendru Korejcům.
Tiskovka po jednání vlády: Účastnili se jí Fiala, Stanjura, Síkela i šéf ČEZ Daniel Beneš (23.11.2023)
Tiskovka po jednání vlády: Petr Fiala (23.11.2023)
Tiskovka po jednání vlády: Zbyněk Stanjura (23.11.2023)
Tiskovka po jednání Fialovy vlády (27.9.2023)
11
Fotogalerie

Máme větší schodek než byl za Babiše, chlubil se Fiala a slíbil schodek dát mladým rodinám i samoživitelkám

Dominik Landsman

Vláda plánuje příští rok hospodařit se schodkem 230 miliard korun, přičemž za čtyři roky vládnutí dokázala vytvořit schodek státního rozpočtu o 320 miliard větší než tomu bylo u předchozí vlády Andreje Babiše. To je samozřejmě úspěch, který nemohl Petr Fiala nechat jen tak bez povšimnutí. Zvlášť v období před volbami se každý úspěch vlády počítá.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Říkali o nás, že jsme neschopní. Že neumíme vládnout a že na to nemáme. Tak tady to máte. Kdo neumí vládnout teď?“ usmíval se premiér Fiala na tiskové konferenci.

„Byla to dlouhá a trnitá cesta, ale nakonec jsme to dokázali. Mravenčí poctivou prací jsme si postupně budovali základ, který jsme nakonec přetavili v kolosální úspěch. O takovém schodku se mohlo Babišovi maximálně tak zdát,“ zatleskal si premiér Fiala.

„Nerad bych si ale zásluhy připisoval sám. Jak víte, tak já jsem hlavně týmový hráč a takovýto parádní schodek bych nezvládl bez pomoci své vlády. Zejména bych vypíchnul práci ministra financí Zbyňka Stanjury, který za to pořádně vzal a i díky němu jsme tam, kde jsme. Nebudu přehánět, když ho označím za základní stavební kámen našeho úspěchu. Zbyněk tu je dnes s námi a já nemůžu jinak, než teď veřejně jeho práci nejen pochválit a osobně mu poděkovat, ale ho i dekorovat. Zbyňku, pojď k nám,“ vyzval Fiala, načež ze zákulisí zpoza plachty přiběhl na pódiu ministr financí Stanjura.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat