Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Blesk:FOTO:CNC/ KAREL KOPAC

Andrej Babiš (ANO) na olympijské festivalu u jezera Most (červenec 2024)
Andrej Babiš (ANO) na olympijské festivalu u jezera Most (červenec 2024)
Andrej Babiš v české Olympijské vesnici 2024.
Babiš fantazíruje, že jeho hnutí bude v Evropě těžkou váhou
Andrej Babiš a Karel Havlíček (oba ANO) po schůzce s prezidentem Petrem Pavlem a premiérem Petrem Fialou (ODS) (25.6.2024)
9
Fotogalerie

Kumulace funkce poslance a hejtmana nevadí. Stejně všechno řídím já, vysvětloval Babiš

Dominik Landsman

Ze třinácti kandidátů na hejtmana za hnutí ANO jich zároveň devět z nich vykonává funkci poslance v Poslanecké sněmovně. V případě, že by se stali hejtmany, byli by zároveň i poslanci, což coby kumulaci funkcí svého času Andrej Babiš odsuzoval. Nyní tomu tak není.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Já v tom nevidím problém. Ať si dělají, co chtějí. Oboje funkce určitě zvládnou s přehledem, protože oni toho zase tolik na starost nemají. Mají jenom sedět a hlasovat podle toho, jak já chci. Od svých podřízených ani nic jiného nečekám,“ vysvětloval Babiš, proč mu nevadí kumulace funkcí politiků z ANO.

„To není tak, že by v Poslanecké sněmovně řešili složité věci, studovali materiály a vrhali se do nekonečných zákulisních vyjednávání, což by jim zabralo celý den, takže by na funkci hejtmana neměli čas. Vůbec. Mí poslanci nic takového nedělají. Jenom sedí v lavicích a hlasují, jak chci. Každé ráno dostanou mailem instrukce, jak mají hlasovat, a to je celý. To samé se děje i v SPD s tím rozdílem, že Okamurovi nestačí poslat mail svým poslancům, jak mají hlasovat. Musí je ještě do sněmovny přivézt minibusem, protože by tam jinak netrefili,“ připomněl Babiš.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat