Premiér Petr Fiala (ODS) na tiskové konferenci k odvolání Ivana Bartoše (24.9.2024)

Premiér Petr Fiala (ODS) na tiskové konferenci k odvolání Ivana Bartoše (24.9.2024) Zdroj: ČTK / Deml Ondřej

Premiér Petr Fiala (ODS) na tiskové konferenci k odvolání Ivana Bartoše (24.9.2024)
Volební štáb ODS (28.9.2024)
Volební štáb ODS (28.9.2024)
Premiér Petr Fiala (ODS) u krajských voleb 2024 (20.9.2024)
Premiér Petr Fiala (ODS) u krajských voleb 2024 (20.9.2024)
14
Fotogalerie

Fiala se změnil v rabiáta. Vyrazil Bartoše, v metru nepustil těhotnou sednout a přestal třídit odpad

Dominik Landsman

Vždy mírný, uhlazený a za všech okolností neschopný byť pouze naznačit emoce Petr Fiala prodělal zásadní osobnostní přeměnu. Ze zakřiknutého profesůrka, který se straní kolektivu a v případě ohrožení vysílá signály, se ze dne na den změnil v rabiáta, který žije na hraně a nebojí se ušpinit si ruce.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Podle zdrojů z ODS Fiala tuto svou povahu dlouho dusil a úspěšně ji ukrýval za fasádou klidného a rozumného patrona, který případné konflikty řeší výhradně vlídným slovem. Teď je ale všechno jinak.

Onou rozbuškou, která vedla k přeměně, měla být schůzka Fialy a Bartoše, kde měl Bartoš vysvětlit, jak je možné, že digitalizaci stavebního řízení tak kolosálně posral. Místo toho ale Bartoš začal klást požadavky, pročež měl Fiala zbrunátnět a kopnout do stolu. Svědkové události rovněž tvrdí, že Fiala změnil barvu na modrou a že mu na čele naskočila žilka. Od té chvíle to už nebyl ten starý známý klidný Fiala, nýbrž neurvalec a surovec, kterého se začali všichni v jeho okolí bát.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat