Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: koláž Michal Kořán

ODS se musí do příštích parlamentních voleb distancovat od ODS, jako to udělal Kuba, plánuje Fiala

Dominik Landsman

Husarský kousek, který se povedl hejtmanovi Jihočeského kraje Martinu Kubovi, vnukl premiéru Fialovi spásný nápad. Kuba v krajských volbách upozadil skutečnost, že kandiduje za ODS, a celou kampaň postavil na své osobě. Podobnou strategii nyní zvažuje i premiér.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Musíme si přiznat realitu, že spousta lidí nemá ODS ráda. Oni by třeba i volili ODS, ale ODS jim v tom brání. Jak tuto překážku překonat, jsme se mohli aktuálně dovtípit v Jihočeském kraji, kde náš kůň Martin Kuba tyto volby jasně ovládl navzdory tomu, že kandidoval za ODS. Úspěchu dosáhl tak, že skutečnost, že je z ODS, nikam necpal. Kandidoval sám za sebe a to, že kandiduje za nás, se snažil tutlat. Já věřím, že tohle je cesta i pro parlamentní volby,“ domnívá se premiér Fiala.

„Celá ODS se musí distancovat od ODS. Musíme se tvářit, že nejsme z ODS. Prostě jsme jenom parta nadšenců, co se schází a spojuje je společný koníček. Ano, formálně budeme stále Občanská demokratická strana, ale budeme vystupovat jako Spolek přátel demokracie,“ prozradil Fiala na tiskové konferenci, pročež za ním na pódiu přistoupil Zbyněk Stanjura a něco mu zašeptal do ucha. Fiala na chvíli zbledl, načež se znovu ujal slova.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat