Jak třídit efektivně a bez práce?

Jak třídit efektivně a bez práce? Zdroj: iStock

Zálohování PET lahví zvedlo cenu piva. Lidé vyšli do ulic, na Olomoucku začalo rabování a v Ostravě kanibalismus

Dominik Landsman

Novela zákona o obalech, která zavádí systém na PET lahve a kovové plechovky, se vládě vymkla kontrole. Kvůli záloze totiž právě o onu zálohu zdražily oblíbené nápoje v čele s pivem Braník v PET lahvi. Ačkoliv se jedná o zdražení ve formě zálohy, tedy finanční obnos zaplacený navíc získá zákazník zpět po odevzdání prázdné PET lahve zpět v obchodu, lidé jsou na jakékoliv zdražování hákliví, a obzvlášť pokud jde o Braník.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Co se mohlo z počátku jevit jako správný zelený krok ke zlepšení životního prostředí, vedlo doslova a do písmene ke zkáze. Lidé napříč celou republikou vycházejí do ulic a proti zdražování Braníku mohutně demonstrují.

Z davů protestujících se ozývá střelba a jsou hlášeny i lokální případy rabování, ba dokonce i kanibalismu.

„Jsou to úplná zvířata. Vůbec se neovládají. Zdražit Braník byla chyba, za kterou budeme platit všichni. Na jednu stranu se jim nedivím. Vláda jim vzala i tu poslední jistotu v jejich životě. Teď ti lidé už nemají co ztratit,“ přiznal jeden ze zasahujících policistů na Olomoucku, který byl spolu s kolegy přivolán, aby se pokusil zastavit početný dav rabujících, kteří považují zdražení Braníku o čtyři koruny za zálohu za onu pověstnou poslední kapku.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat