Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: ČTK / Krumphanzl Michal

Jednání Sněmovny.
Oslava 80. narozenin Miloše Zemana: Andrej Babiš.
Oslava 80. narozenin Miloše Zemana.
Předseda hnutí ANO Andrej Babiš odevzdal hlas v druhém kole senátních voleb. (28.9.2024)
Předseda hnutí ANO Andrej Babiš odevzdal hlas v druhém kole senátních voleb. (28.9.2024)
7 Fotogalerie

Babiš s StB nespolupracoval. Udával na vlastní pěst ve svém volném čase jako koníček, rozhodlo ministerstvo

Dominik Landsman

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl v dokumentech tajné policie StB veden jako její agent neoprávněně. S StB vědomě nespolupracoval. Ukázalo se totiž, že Andrej Babiš udával takzvaně na vlastní pěst.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Po letech důkladných analýz a nekonečných výslechů svědků jsme dospěli k názoru, že je pan Andrej Babiš veden jako agent StB neoprávněně. On totiž žádný agent nebyl. Všechno dělal z vlastního přesvědčení pro radost z udávání. Nikdy nemusel nic podepisovat. Prostě jenom několikrát týdně přišel na pobočku StB, kam přinesl několik udání. Sám od sebe, aniž by ho tím někdo pověřil. Nic za to nechtěl,“ vysvětloval historik Aleš Kramár.

„Na Babiše si vzpomínám. Několikrát týdně přišel k nám na služebnu a přinesl seznam osob a jejich prohřešků. Úplně nás zahlcoval prací. Říkali jsme mu, ať to nepřehání, ať si nechá nějaká udání na příště, ale on byl děsně moc zapálený a pracovitý. Některé kolegy dokonce otravoval u nich doma. Nebylo výjimkou, když na ně celý zadýchaný zvonil i ve dvě ráno, že byl svědkem prohřešku proti státu a hned za tepla to běžel nahlásit. Všichni ze sboru StB ho nesnášeli,“ zavzpomínal někdejší člen StB  Antonín Novák, který potvrdil, že Andrej Babiš rozhodně ve svazcích StB jako agent nefiguroval.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat