Skupina Direct Pavla Řeháka pokračuje v rozvíjení českého byznysu a kupuje stoprocentní podíl ve Fondee

Skupina Direct Pavla Řeháka pokračuje v rozvíjení českého byznysu a kupuje stoprocentní podíl ve Fondee Zdroj: Libor Fojtík

Skupina Direct kupuje stoprocentní podíl ve Fondee

red

Skupina Direct Pavla Řeháka a jeho partnerů se dohodla na akvizici 100 % akcií investiční platformy Fondee. Pokračuje tak v rozšiřování finančních služeb pro své klienty na českém a polském trhu a prostřednictvím Fondee vstupuje také na trh slovenský. Pro klienty Fondee se z uživatelského hlediska nic nemění, platforma bude nadále fungovat pod vedením svých spoluzakladatelů Jana a Evy Hlavsových. Pro svůj další rozvoj však bude moci využít kapitálové síly Directu, stejně jako větších vývojových kapacit.  Zároveň bude skupina využívat licenci Fondee pro inovace služeb a produktů firemních klientů Fidoo a celé skupiny.

Direct skupina Pavla Řeháka se opět rozrůstá, tentokrát do svého portfolia zařadí českou investiční platformu Fondee. Obchod ještě podléhá schválení Českou národní bankou.  „Příběh Fondee sledujeme již delší dobu. Vždy se nám líbil jeho otevřený a férový přístup ke klientům, který je velmi blízký hodnotám Directu. Naším cílem je přinášet klientům mimořádné zážitky skrze jednoduché, rychlé, spolehlivé a přátelské služby a produkty. Jsem rád, že si v tomto smyslu rozumíme. Když se tedy objevila příležitost se s Fondee propojit a společně přinášet nové služby a produkty pro naše současné i nové klienty nejen v České republice, ale i v Polsku, kam právě vstupujeme, měli jsme jasno,” říká Pavel Řehák, zakladatel společnosti VIGO Investments, která finančně stojí za skupinou Direct. „Jsem také rád, že na rozvoji Fondee budeme úzce spolupracovat s Evou a Honzou Hlavsovými, kteří jej vybudovali a dovedli do bodu, kdy má Fondee obrovský potenciál pro další růst,” dodává.

„Akvizicí se Fondee dostává do další životní fáze. Má za sebou sedm startupových let, během nichž se nám podařilo Fondee etablovat na trhu s investováním do ETF fondů a rozrůst se na více než šestnáct tisíc klientů a další dva zahraniční trhy. Teď dozrál čas na to Fondee propojit s kapitálově silným hráčem, který dopomůže naplnit náš společný záměr učinit z investování do ETFek jeden z nejpopulárnějších způsobů investování,” říká Hlavsa s tím, že zapojením Fondee do struktur skupiny Direct bude nyní možné hledat společné synergie obou společností a rozšiřovat spektrum nabízených produktů.

V rámci Direct skupiny se Fondee zařadí po bok Direct pojišťovny, Direct auto, Fidoo a Direct nadace. Fondee bude dalším růstovým pilířem skupiny a doplní nabídku produktů a služeb Directu.

O Fondee:

Investiční platformu Fondee v roce 2017 založili Eva a Honza Hlavsovi, a byli tak jedni z prvních, kdo na českém trhu nabídl drobným investorům platformu pro obchodování s nízkonákladovými ETF fondy. V roce 2021 do Fondee vstoupili investoři Oaktree invest a J&T Banka, která se zároveň stala brokerem platformy. Od ledna 2022 Fondee působí na Slovensku a od ledna 2023 i v Polsku. Vedle běžného investičního účtu Fondee v průběhu let začalo nabízet také udržitelné investování do ESG portfolií, zvýhodněné dětské investiční účty a penzijní investiční účty, které lze od začátku letošního roku v České republice sjednat v režimu tzv. dlouhodobého investičního produktu zvýhodněného státem.

Skupina Direct:

Direct vznikl v roce 2014 dohodou o převodu 100 % akcií pojišťovny Triglav. Do skupiny spadá Direct pojišťovna, Direct auto, Direct nadace, leasingová společnost Birne a systém pro firemní výdaje Fidoo. Financování skupiny zajišťuje VIGO Investments, investiční společnost Pavla Řeháka, kterou založil v roce 2013. Skupina působí ve 2 zemích střední Evropy, její celkové příjmy přesáhly za rok 2023 8 mld korun a pracuje pro ni více než 900 lid v celé ČR.