Reportér Jiří X. Doležal se ptá: Koho odnesou na prkně?
Už tento čtvrtek si v Excellentu, příloze nového Reflexu, přečtete, jak vaří čeští muži. My jsme se rozhodli toto téma ilustrovat na kuchařských schopnostech sedmi redaktorů Reflexu. Na www.reflex.cz budeme v následujících dnech vkládat videoreportáže a recepty za jejich kuchyní. Jak si šéfredaktor Radek Bajgar, velký pěstitel a včelař, hlídá figuru? Kdo naučil vařit vedoucího kulturní rubriky Milana Tesaře? Kam nejraději cestuje za jídlem komentátor Karel Steigerwald? A především: jaký kuchař je Jiří X. Doležal?
Jiří X. Doležal nemá kuchyň a nevaří, a už vůbec ne s marihuanou, jak byste asi čekali. Z kuchyňského náčiní používá jen rychlovarnou konvici, protože když jeden pije patnáct kafí denně, vodu si nějak ohřát musí. Jirka vám připravil studené prkénko ze samých dobrých věcí, které mu jeho lékařka důrazně nepovolila – budete koukat!
Recept: Večerní prkénko JXD
Ingredience – 2 porce
250 g měkkého tvarohu
3 polévkové lžíce medu
1 jablko
1 klobása
1 camembert
1 ks celozrnného pečiva
100 g černých oliv
Postup
Med a tvaroh rozmícháme nebo ušleháme v misce, zbytek rozložíme na prkénko a hodujeme. Před konzumací klobásy nezapomeneme sundat papírový límeček.