Video placeholde
Slavnostní zahájení MFF KV 2024
Slavnostní zahájení MFF KV 2024
Slavnostní zahájení MFF KV 2024
Zahájení festivalu v Karlových Varech: Viggo Mortensen a Ariadna Gil
Zahájení festivalu v Karlových Varech: Viggo Mortensen a Ariadna Gil
14
Fotogalerie

Mluvil česky a také o záchodech a představil nečekaného kolegu. Viggo Mortensen si podmanil Karlovy Vary

Hned první zahraniční hvězda karlovarského filmového festivalu se povedla. Viggo Mortensen nepatří mezi nějaké namyšlené celebrity. Dorazil do Česká, hýřil úsměvy, rozdal několik rozhovorů a dokonce se naučil česky víc než jen pozdravit. Ukázku jeho češtiny najdete ve videu v úvodu článku.

Viggo Mortensen ví moc dobře, kde je. Aragorn z Pána prstenů se nejen naučil hned několik vět český, ale poděkoval i organizačními týmu festivalu. A to nejen Jiřímu Bartoškoví ale i Kryštofu Muchovi a Karlu Ochovi. A také všem dobrovolníkům.

Pak dodal, že doufá, že si lidé před projekcí jeho filmu Až na konec světa došli na záchod. V zápětí je ale vyzval k tomu, aby chodili na záchod kdykoli to bude potřeba. „Každý hrdina potřebuje překážku. A náš mladý kolega byl v dělání překážek našim hlavním představitelkám velmi dobrý. Je mu 21 let, ale vypadal na 16. Ale když promluví, jeho projev je naprosto neuvěřitelný. Pojď nám to ukázat sám” zahlásil do mikrofonu při přebírání ceny prezidenta festivalu Mortensen a pozval na pódium herce Sollyho McLeoda.

Skotský herec pozdravil diváky a vyjádřil vděk z toho, že festival může zahajovat rovnou jejich film. Podívejte se na celý ceremoniál předávání ceny Viggo Mortensenovi: 

Video placeholde
Viggo Mortensen na zahájení KVIFF 2024 • Petr Vagner